| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
maratka

|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 23:01 Temat postu: Wojciech Kuczok |
|
|
Co powiecie o tym autorze...
Ja przyznam, że mimo wielu pochlebnych opinii na jego temat, przeczytałam jak na razie tylko "Gnój". Książka rewelacyjna- jeśli można określić książkę poruszającą dość trudne tematy w ten sposób. Obejrzałam również "Pręgi", które były oparte na scenariuszu napisanym przez Kuczoka- świetne! I oczywiście "Senność"
Utwory Kuczoka niesamowicie trafiają do mojej wrażliwości. Teraz muszę się tylko zmobilizować i poczytać go więcej Niestety jego wypożyczenie z biblioteki jest praktycznie niemożliwe- w wielu w ogóle nie figuruje lub jest rozchwytywany i ciężko go dostać. Jeśli wiecie gdzie w Gdańsku go szukać to czekam na znak i oczywiście na Wasze opinie o tym, co warto przeczytać! _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pią Wrz 18, 2009 23:17 Temat postu: |
|
|
A ja Kuczoka czytałam tylko Widmokrąg. Całkiem spoko jako niezobowiązująca lektura do pociągu, ale moim zdaniem szału nie ma
Ta książka chyba nie jest jednak sztandarową przedstawicielką twórczości tego pana, więc wypowiadać się nie wypowiem, choć chętnie porozmawiam o Widmokręgu no i przysłucham się dyskusji o innych rzeczach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 13:08 Temat postu: |
|
|
Czytałam jedynie "Gnój" i szczerze powiedziawszy ta książka trochę mnie rozczarowała. Ale studiowałam wtedy polonistykę i miałam uraz do polskich autorów. Bo wszystkie współczesne polskie powieści, które czytałam podejmowały podobny temat - ojciec pije, jest beznadziejnie, miłości nie ma itd. _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 17:12 Temat postu: |
|
|
Gnój mnie także rozczarował, szczególnie po uprzednim obejrzeniu "Pręgów".
Natomiast Senność genialna  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|