| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
joan_stark

|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 21:09 Temat postu: |
|
|
Ja polecam wszystkie książki Nigelli Lawson - naprawdę szybko można zrobić ciekawe dania, przystawki i napoje, oryginalne albo tradycyjne, do tego naprawdę w ekspresowym tempie. Niestety czasami trudno jest dostać składniki, ale myślę, że opłaca się zainwestować i czas i pieniądze (może nie codziennie, ale od święta... czemu nie). _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Chilli

|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 12:39 Temat postu: |
|
|
a czy ktoś z Was miał może książkę Gordona Ramseya?
Nigelle mam i jestem ogromnie zadowolona  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 21:55 Temat postu: |
|
|
Osobiście jej nie posiadam, jednak miałam w rękach. Co prawda tylko przeglądnełam, ale wydawała się dośc przystępna. Znajoma korzysta i nie narzeka, bo oprócz wykwintnych przepisów są również te proste jak i szybkiego. Do tego mnóstwo ciekawostek  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 13:28 Temat postu: |
|
|
Dziś bardzo dużo dobrych przepisów można obejrzeć na You Tube. Ostatnio oglądałem jak się robi ciasto bananowo toffiowe:) Polecam:) (choć do książek kucharskich też dobrze zajrzeć) _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasiar

|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 21:33 Temat postu: |
|
|
Ja ostatnio zostałam obdarowana książką "365 smacznych dań" (trochę na życzenie, muszę przyznać) i naprawdę książka jest rewelacyjna! Podzielona na 4 pory roku, w zależności od tego, jakie składniki w danej porze najłatwiej dostać i na jakie jest aktualnie sezon. Przy każdej potrawie tabela z jej odżywczą charakterystyką.
A jeśli chodzi o dania, to są dość wyszukane, ale jednocześnie bardzo proste w przyrządzeniu. Niektóre wymagają składników, które trudno dostać, ale są też z tych "standardowych". Ogólnie poleciłabym ją dla wymagających, bo nie należy do książek z przepisami na kotlet schabowy, rosół drobiowy czy roladki  _________________ To, co mam do powiedzenia o tej książce, znajduje się w niej samej.
Albert Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 22:16 Temat postu: |
|
|
A wiecie, polecam książkę Julii Child "Moje życie we Francji". Co prawda nei jest to książka typowo kulinarna, aczkolwiek pozwala zakochać się w gotowaniu. Julia Child to kobieta, która pochodziłą z amerykańskiej rodziny, gdzie jadło się prosto i treściwie. Wyjechałą do Francji i po prostu się w niej zakochała! Przemiłą książka. Po tej lekturze można też sięgnąć po jej ksiązki kulinarne, o których pisze w "Moje życie we Francji". _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|