| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Psotka

|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 14:42 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie nie chodzi mi o bajkę moim zdaniem w większości był wierny przynajmniej przez większośc czasu fakt, teraz sobie przypomniałam, że zakończenie było specyficzne, ale chyba raczej warto zobaczyć - chociażby z ciekawości  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 13:52 Temat postu: |
|
|
Myślę, e to może rzeczywiście być interesujące. (W dodatku wcześniej nie słyszałam, ani tym bardziej nie oglądałam ekranizacji "Małego Księcia") Trzeba by było upolować sobie ten filmik i luknąć na niego  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 17:24 Temat postu: |
|
|
ja czytałam o musicalu... i zakończenie, dla mnie bardzo istotne podobno było delikatnie mówiąc inaczej zinterpretowane niż ja je odbieram. Mówię podobno, bo nie widziałam.. Może się jednak skuszę. _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła"
cudzyslow.bloog.pl/fantasy.bloog.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 23:31 Temat postu: |
|
|
Nie wiem dlaczego, ale chętniej już obejrzałabym bajkę dla dzieci  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 11:59 Temat postu: |
|
|
Dobrze jest czasem znów stać się, choć na chwilę dzieckiem  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:02 Temat postu: |
|
|
Zresztą dla mnie ta książka ma taki bajkowy charakter i wyobrażałam to co sobie właśnie jako bajkę.
Zdecydowanie nie jako film. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:09 Temat postu: |
|
|
Pamiętam, że jak pierwszy raz ją czytałam, to nie dostrzegłam drugiego dna i potraktowałam "Małego Księcia" jako kolejną bajeczkę dla maluchów. Dopiero później (akurat przy omawianiu lektury) dostrzegłam to, co najwartościowsze  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:11 Temat postu: |
|
|
Tak.
Niektóre książki trzeba przeczytać dwa razy (albo i więcej) żeby dostrzec cały sens
I może na tym polega urok literatury  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:12 Temat postu: |
|
|
| Madalleno napisał: | I może na tym polega urok literatury  |
Zdecydowanie na tym polega  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 14:18 Temat postu: |
|
|
Powiedziałabym, że niekoniecznie, w każdym razie nie tylko Są świetne książki, ale tylko na jeden raz, za drugim nie są już tak fajne _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła"
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 15:36 Temat postu: |
|
|
| Ja mam zwykle na odwrót - jak czytam kolejny raz to zwracam uwagę na nowe szczegóły, zwykle książka mi się bardziej podoba. To dotyczy w szeczgólności lektur, które teraz muszę na studiach czytać drugi raz - uważam, że na wiele z nich byłam jeszcze w liceum trochę za młoda (choć też mi się podobały). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 20:30 Temat postu: |
|
|
| Madalleno napisał: | Tak.
Niektóre książki trzeba przeczytać dwa razy (albo i więcej) żeby dostrzec cały sens
I może na tym polega urok literatury  |
podobno jeżeli książka nie jest warta dwukrotnego przeczytania, to nie jest warta w ogóle przeczytania
ale z drugiej strony jak zaprzeczyć twierdzeniu, że nie ma książki, której nie warto przeczytać??
a co z tym filmem na podstawie "Małego Księcia"? kto go reżyserował i w którym roku? w sumie ciekawe a jakoś nigdy mi się nie obiło o uszy _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 21:43 Temat postu: |
|
|
Niestety nie potrafię powiedzieć kto i kiedy go reżyserował, bo zwykle w ogóle nie zwracam na to uwagi Ale wyglądał na stary film. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sally

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 11:33 Temat postu: |
|
|
Zainteresowałam się i poszukałam tego filmu (nie musicalu). Rzeczywiście stary, bo z '74
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=14629 _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła"
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 11:58 Temat postu: |
|
|
To pewnie to. Niemniej jednak piosenek było co najmniej kilka  |
|