| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Sro Sty 01, 2003 15:00 Temat postu: Zahir |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | | Kolejna książka pisarza, który opisując wędrówki swoich bohaterów - takich jak Pielgrzym czy pisarz z Zahira - jedocześnie odbywa wędrówkę w głąb ludzkiej duszy, jej pragnień, niespełnień, jej poszukiwań tego, co najgłębiej ukryte, co pozwala odnaleźć siebie w zamęcie tego świata, choć może się wydawać, że już za późno na jakiekolwiek zmiany. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ostrosia
|
Wysłany: Wto Lip 12, 2005 11:54 Temat postu: Zahir |
|
|
Książka podoba mi się. Jest to pierwsza książka tego autora,którą miałam w ręku. Opowiada ona o pisarzu, którego żona Ester znika bez wieści. Polecam tą książke :)Daje dużo do myślenia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
=>eVeL<=
|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 10:51 Temat postu: Zahir |
|
|
Kupuje i czytak każdą książke Paula.. chociaz należę do MŁoDeGo PoKOLeNiA i nie przepadam za czytaniem ksiazek.. to ksiażki tego autora czytam w kilka dni.. są świetne.. wszystkim polecam:)!
PeOZetDeeRO |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MISTY
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 10:30 Temat postu: Zahir |
|
|
Musze przyznac ze Kazda ksiazka Paulo Coelho porusza moje wnetrze, staje się czasmi drogowskazem, motywuje do zmian, pozwala bardziej zrozumiec historie jakie przynosi mi los.Kazda z ksiazek tego autora ktora przeczytałam dotarła do moich rąk włsnie wtedy gdy była najbardziej potrzeba,dotyczyła problemu z ktorym sie zmagam. Powiesc Zahir czytam jednym tchem, niektóre frazy, zdania nawet kilka razy bo ponownie własciwa rzecz na własciwym miejscu.Polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kawaii
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2005 20:06 Temat postu: Zahir |
|
|
"Zahiru" nie miałam okazji jeszcze przeczytać - czaję się na niego w bibliotece, jak mi się spodoba to go sobie kupię Zksiążek Coelgo to przeczytałam Alchemika, 11minut i na brzebu rzeki Piedry[...]. Każda z tych książek wniosła w moje życie wiele zmian, zmoblilizowała mnie do działania..naprawdę cieeszę się, że ktoś kiedyś mi go polecił i zdecydowałam się czytać książki tego autora, są naprawdę świetne, polecam!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karolcia
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2005 15:52 Temat postu: Zahir |
|
|
Polecam!Naprawde wspaniala ksiazka!Dobrze,ze istnieja jeszcze ludzie,ktorzy swoja tworczoscia poruszaja innych....Coelho to pisarz,ktory w swoich powiesciach umieszcza watki z wlasnego zycia,doswiadczen.Dzieki temu czytelnik wierzy,ze on tez moze zostac takim bohaterem - poszukiwaczem wlasnego JA....."Zahir"uczy jak zyc....daje wiare,motywuje....wystarczy  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
grabi
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2005 16:42 Temat postu: Zahir |
|
|
Najlepszy jest demon i panna prym |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gosiuleńka
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2005 20:26 Temat postu: Zahir |
|
|
mam 16 lat iprzeczytałam tę książkę. jest wspaniałą lekturą, która daje wiele do myślenia...zahir nauczył mnie bardzo wiele ..jest to książka, którą każdy z nas powinien przeczytać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2005 11:28 Temat postu: Zahir |
|
|
przeczytalem juz 2 inne ksiazki tego autora i ta podobala mi sie najmniej... ale i tak przeczytalem ja w jeden dzien  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marta
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2005 21:20 Temat postu: Zahir |
|
|
Ja jeszcze nie przeczytałam tej książki ale jestem w trakcie czytania Alchemika i bardzo mi się podoba.Z chęcia przeczytam i tą książkę oraz inne.Bardzo podoba mi sie sposób tego autora przedstawiania rzeczywistości i stawiania sie problemom.Pomawa,uczy, daje wiare.Polecam gorąco książki tego autora. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ania
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2005 23:01 Temat postu: Zahir |
|
|
Przeczytalam wszystkie jegi ksiazki.Najbardziej podobala mi sie "Weronika...".Ta tez jest ciekawa.Kiedy wyjdzie nastepne dzielo tego autora napewno zakupie;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasia z Poznania
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 11:00 Temat postu: Zahir |
|
|
Przeczytałam i myśle ze glowny bohater miał szczescie majac tak madrą i kochająca zone... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga
|
Wysłany: Pią Wrz 16, 2005 12:48 Temat postu: Zahir |
|
|
Troszkę rozczarował mnie Coelho tą ‛‛Zahirą‛‛.Może głębia poszukiwania miłośći utraconej jest wspaniała jednak czegoś brakowało mi w tej książce...Np. ‛‛Alchemik‛‛był podróżą w głąb siebie , dialogów jak na leksrstwo ale nie nudził , ‛‛Zahira ‛‛lekko przynudzała, czasami ciężko było mi się skupić na czytaniu.Sam koniec banalny , lekko zaskakujący .. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alina
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 11:09 Temat postu: Zahir |
|
|
Wywarła na mnie wrażenie ta pozycja.Polecam tego autora wszystkim tym,którzy starają sie coś w swoim życiu zrobić i zrozumieć.Ne jest to recepta ale przeczytanie tej pozycji może u wielu wywołac myslenie nad ważnymi pytaniami osiebie,o życie o sens istnienia.Najważniejsze pytanie o wartości pewnie przyjdzie na końcu .Uważam,żę kazdy musi odnależć siebie,,,,ten ator troszkę w tym pomaga. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justyna
|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2005 14:24 Temat postu: Zahir |
|
|
Rewelacja, najlepsza z książek tego autora. Nic dodać nic ująć. |
|
| Powrót do góry |