Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zahir
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Sro Sty 01, 2003 15:00    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
Kolejna książka pisarza, który opisując wędrówki swoich bohaterów - takich jak Pielgrzym czy pisarz z Zahira - jedocześnie odbywa wędrówkę w głąb ludzkiej duszy, jej pragnień, niespełnień, jej poszukiwań tego, co najgłębiej ukryte, co pozwala odnaleźć siebie w zamęcie tego świata, choć może się wydawać, że już za późno na jakiekolwiek zmiany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ostrosia

PostWysłany: Wto Lip 12, 2005 11:54    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Książka podoba mi się. Jest to pierwsza książka tego autora,którą miałam w ręku. Opowiada ona o pisarzu, którego żona Ester znika bez wieści. Polecam tą książke :)Daje dużo do myślenia
Powrót do góry
=>eVeL<=

PostWysłany: Sob Lip 16, 2005 10:51    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Kupuje i czytak każdą książke Paula.. chociaz należę do MŁoDeGo PoKOLeNiA i nie przepadam za czytaniem ksiazek.. to ksiażki tego autora czytam w kilka dni.. są świetne.. wszystkim polecam:)!
PeOZetDeeRO
Powrót do góry
MISTY

PostWysłany: Pon Lip 18, 2005 10:30    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Musze przyznac ze Kazda ksiazka Paulo Coelho porusza moje wnetrze, staje się czasmi drogowskazem, motywuje do zmian, pozwala bardziej zrozumiec historie jakie przynosi mi los.Kazda z ksiazek tego autora ktora przeczytałam dotarła do moich rąk włsnie wtedy gdy była najbardziej potrzeba,dotyczyła problemu z ktorym sie zmagam. Powiesc Zahir czytam jednym tchem, niektóre frazy, zdania nawet kilka razy bo ponownie własciwa rzecz na własciwym miejscu.Polecam!
Powrót do góry
kawaii

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 20:06    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

"Zahiru" nie miałam okazji jeszcze przeczytać - czaję się na niego w bibliotece, jak mi się spodoba to go sobie kupięSmile Zksiążek Coelgo to przeczytałam Alchemika, 11minut i na brzebu rzeki Piedry[...]. Każda z tych książek wniosła w moje życie wiele zmian, zmoblilizowała mnie do działania..naprawdę cieeszę się, że ktoś kiedyś mi go polecił i zdecydowałam się czytać książki tego autora, są naprawdę świetne, polecam!!
Powrót do góry
karolcia

PostWysłany: Czw Lip 21, 2005 15:52    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Polecam!Naprawde wspaniala ksiazka!Dobrze,ze istnieja jeszcze ludzie,ktorzy swoja tworczoscia poruszaja innych....Coelho to pisarz,ktory w swoich powiesciach umieszcza watki z wlasnego zycia,doswiadczen.Dzieki temu czytelnik wierzy,ze on tez moze zostac takim bohaterem - poszukiwaczem wlasnego JA....."Zahir"uczy jak zyc....daje wiare,motywuje....wystarczy Smile
Powrót do góry
grabi

PostWysłany: Wto Lip 26, 2005 16:42    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Najlepszy jest demon i panna prym
Powrót do góry
gosiuleńka

PostWysłany: Sob Lip 30, 2005 20:26    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

mam 16 lat iprzeczytałam tę książkę. jest wspaniałą lekturą, która daje wiele do myślenia...zahir nauczył mnie bardzo wiele ..jest to książka, którą każdy z nas powinien przeczytać.
Powrót do góry
Adrian

PostWysłany: Nie Lip 31, 2005 11:28    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

przeczytalem juz 2 inne ksiazki tego autora i ta podobala mi sie najmniej... ale i tak przeczytalem ja w jeden dzien Razz
Powrót do góry
Marta

PostWysłany: Pon Sie 08, 2005 21:20    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie przeczytałam tej książki ale jestem w trakcie czytania Alchemika i bardzo mi się podoba.Z chęcia przeczytam i tą książkę oraz inne.Bardzo podoba mi sie sposób tego autora przedstawiania rzeczywistości i stawiania sie problemom.Pomawa,uczy, daje wiare.Polecam gorąco książki tego autora.
Powrót do góry
Ania

PostWysłany: Sob Wrz 03, 2005 23:01    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Przeczytalam wszystkie jegi ksiazki.Najbardziej podobala mi sie "Weronika...".Ta tez jest ciekawa.Kiedy wyjdzie nastepne dzielo tego autora napewno zakupie;]
Powrót do góry
Kasia z Poznania

PostWysłany: Pią Wrz 16, 2005 11:00    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam i myśle ze glowny bohater miał szczescie majac tak madrą i kochająca zone...
Powrót do góry
Aga

PostWysłany: Pią Wrz 16, 2005 12:48    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Troszkę rozczarował mnie Coelho tą ‛‛Zahirą‛‛.Może głębia poszukiwania miłośći utraconej jest wspaniała jednak czegoś brakowało mi w tej książce...Np. ‛‛Alchemik‛‛był podróżą w głąb siebie , dialogów jak na leksrstwo ale nie nudził , ‛‛Zahira ‛‛lekko przynudzała, czasami ciężko było mi się skupić na czytaniu.Sam koniec banalny , lekko zaskakujący ..
Powrót do góry
Alina

PostWysłany: Czw Wrz 22, 2005 11:09    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Wywarła na mnie wrażenie ta pozycja.Polecam tego autora wszystkim tym,którzy starają sie coś w swoim życiu zrobić i zrozumieć.Ne jest to recepta ale przeczytanie tej pozycji może u wielu wywołac myslenie nad ważnymi pytaniami osiebie,o życie o sens istnienia.Najważniejsze pytanie o wartości pewnie przyjdzie na końcu .Uważam,żę kazdy musi odnależć siebie,,,,ten ator troszkę w tym pomaga.
Powrót do góry
Justyna

PostWysłany: Sob Wrz 24, 2005 14:24    Temat postu: Zahir Odpowiedz z cytatem

Rewelacja, najlepsza z książek tego autora. Nic dodać nic ująć.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura piękna Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: