| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
swistunka

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 22:53 Temat postu: Propozycje forum - księgarnia |
|
|
Nie znalazłam tematów, które mogłyby odpowiadać kryteriom mojej propozycji (jeśli jest to proszę admina o przesunięcie).
Proponuję wrzucać tu rzeczy, które denerwują nas jeśli chodzi o forum lub forum jako części księgarni internetowej.
Osobiście mam 2 kwestie:
1) Nie podoba mi się brak integracji forum i księgarni. Wg mnie każdy użytkownik logujący się w księgarni powinien automatycznie zostać zalogowany do forum (ew. zostać zapytany "czy chcesz, aby twój login został dołączony do bazy forum" czy jakoś tak). W ten sposób oszczędzonoby podwójnego logowania czytelnikowi i powinno to usprawnić system wysyłania nagród forumowiczom (tak samo - wiedzielibyśmy, kto pisze recenzje do książek, bo teraz, gdy ktoś ma 2 różne loginy na stronie i na forum, ciężko to sprawdzić).
2) Brakuje mi na stronie głównej Gandalfa czytelnego odnośnika do forum (albo jestem ślepa, albo go tam nie ma ... w każdym razie nie jest on wyeksponowany na tyle, żeby taka szara czytelniczka jak ja mogła sobie na niego wygodnie wejść). Za każdym razie wchodziłam na forum przez wyszukiwarkę google
Jeśli mylę się w którejś kwestii proszę o poprawienie, jestem tutaj od niedawna, więc jeszcze nie zaznajomiłam się dokładnie z tym, jak to wszystko dziąła
Mod:
przesunięte do odpowiedniego działu.
Ostatnio zmieniony przez swistunka dnia Pon Sie 03, 2009 16:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 23:08 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | 2) Brakuje mi na stronie głównej Gandalfa czytelnego odnośnika do forum (albo jestem ślepa, albo go tam nie ma ... w każdym razie nie jest on wyeksponowany na tyle, żeby taka szara czytelniczka mogła sobie na niego wygodnie wejść). Za każdym razie wchodziłam na forum przez wyszukiwarkę google Smile |
Juz podnosilem te kwestie, mimo ze na Gandalfa wchodze czesto dopiero niedawno odkrylem odnosnik. I proponowalem umiescic go u gory tam gdzie mamy zakladki Moje konto, O firmie, Promocje etc. _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 21:27 Temat postu: |
|
|
Co do odnośnika, to przy każdej oglądanej ksiązce pod miniaturą okładki masz taką ikonkę "załóż nowy wątek na forum" czy coś w tym stylu.
| Cytat: | | 1) Nie podoba mi się brak integracji forum i księgarni. Wg mnie każdy użytkownik logujący się w księgarni powinien automatycznie zostać zalogowany do forum (ew. zostać zapytany "czy chcesz, aby twój login został dołączony do bazy forum" czy jakoś tak). W ten sposób oszczędzonoby podwójnego logowania czytelnikowi i powinno to usprawnić system wysyłania nagród forumowiczom (tak samo - wiedzielibyśmy, kto pisze recenzje do książek, bo teraz, gdy ktoś ma 2 różne loginy na stronie i na forum, ciężko to sprawdzić). |
Popieram, bardzo dobry patent. _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 11:39 Temat postu: |
|
|
swistunka,
są odnośniki na stronie Księgarni do Forum. Na głównej jest to brązowy pasek oddzielający dział 'promocje' od działu 'nowości'. Na każdej innej stronie ten brązowy pasek jest po prawej stronie. Ale rzeczywiście, macie słuszną uwagę, by przenieść wejście na Forum w bardziej widoczne miejsce. Pomyślimy i zrobimy .
A co do pierwszej propozycji, nie wiem, czy jest to możliwe, choćby z tego powodu, ze można trafić na Forum a nie chcieć mieć konta na Księgarni i odwrotnie: założyć konto a nie chcieć korzystać z Forum. Ponadto można kupić u nas bez rejestracji (pierwszy zakup) i wtedy automatycznie się jest rejestrowanym w naszej bazie i dostaje się hasło i login, więc nie byłoby jak zapytać czy ma to być także dostęp do Forum. Ale oczywiście, dopytam mądrzejszych ode mnie w tej kwestii, czyli informatyków. Dam znak. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 13:24 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | Ale rzeczywiście, macie słuszną uwagę, by przenieść wejście na Forum w bardziej widoczne miejsce. Pomyślimy i zrobimy Smile.
|
Moją skromną propozycją byłoby zrobienie osobnej zakładki "Forum" w menu Gandalfa (najlepiej i w tym górnym i w tym po lewej). Tam przeważnie intuicja kieruje człowieka, gdy chce na takowe zajrzeć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 20:55 Temat postu: |
|
|
I co z ta sprawa ?... _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aleksandra1994

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 15:42 Temat postu: |
|
|
świetny pomysł ma swistunka
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 16:34 Temat postu: |
|
|
| Ney napisał: | | I co z ta sprawa ?... |
Wszystko w swoim czasie...  _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 5:24 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Wszystko w swoim czasie... Cool |
Ach, te dyplomatyczne odpowiedzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 15:39 Temat postu: |
|
|
Fakt, też się zdziwiłam, ze logowanie na forum nie jest tym samym co logowanie w księgarni.
Popieram też to, iż mogłoby być łatwiejsze wchodzenia na forum:) na stronie księgrni ciężko dostrzeć jakaś ikonkę , która kieruje do forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 21:13 Temat postu: |
|
|
Nie sądzę, aby to połączenie było dobrym pomysłem. Bo forum, a księgarnia internetowa, to dwie różne rzeczy i ktoś, kto chce zamówić książkę niekoniecznie będzie miał ochotę wchodzić na forum. Wtedy lista użytkowników forum byłąby niepotrzebnie zaśmiecona, a i "forumujących" i tak by raczej nie przybyło...
choć mogę się mylić, bo z drugiej strony przecież jeśli ktoś by nie chciał, to i tak nie korzystałby w forum... _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Wto Lut 08, 2011 14:44 Temat postu: |
|
|
| fenek6665 napisał: | Nie sądzę, aby to połączenie było dobrym pomysłem. Bo forum, a księgarnia internetowa, to dwie różne rzeczy i ktoś, kto chce zamówić książkę niekoniecznie będzie miał ochotę wchodzić na forum. Wtedy lista użytkowników forum byłąby niepotrzebnie zaśmiecona, a i "forumujących" i tak by raczej nie przybyło...
choć mogę się mylić, bo z drugiej strony przecież jeśli ktoś by nie chciał, to i tak nie korzystałby w forum... |
Zgadzam się z tobą Ale możnaby umieścić tylko gdzieś widoczną informację, że księgarnia ma swoje forum, bo ten aktualny mały odnośnik nie jest zbytnio widnoczny  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|