| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Madalleno

|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 16:01 Temat postu: Przelewy. |
|
|
Czy można byłoby usprawnić księgowanie przelewów ?
Np. złożyłam dziś zamówienie i od razu dokonałam przelewu. Korzystałam z mBanku, więc kwota była w ciągu minuty na koncie księgarni. Do tej pory nie ma go jednak na stronie.
Gdy korzystam z innych sklepów, księgarni internetowych wpłaty są księgowane natychmiast. Już w kilka minut po dokonaniu przelewu dostaję informację o jego przyjęciu i znajduje się ona też na stronie.
To ułatwia i przyspiesza realizację zamówienia (a przecież klientowi na tym zależy).
A to czekanie chyba ją wydłuża... _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 7:24 Temat postu: |
|
|
Madalleno,
ale już wczoraj Twoja wpłata została zaksięgowana . Na zamówieniu księguje księgowa. Robi to dwa razy dziennie - rano i popołudniu. Natomiast informacja na koncie Klienta o opłaceniu zamówienia pojawia się na drugi dzień od zaksięgowania wpłaty - po nocnej synchronizacji danych.
A co do czasu realizacji. Jeśli zamówienie jest składane po 13.00, to i tak w przeważających przypadkach realizowane jest od rana dnia następnego (roboczego). Wszystkie produkty do nas sprowadzamy, a nasi dostawcy też tylko do pewnych godzin przyjmują zamówienia. Dlatego nawet zaksięgowanie na zamówieniu od razu przelewu (gdyby taka możliwość automatyczna istniała) - np. o godzinie 17.00 czy 20.00 - nie spowoduje, że zamówienie będzie realizowane. A tak jak pisałam, księgowa sprawdza konta bankowe pod kątem wpłat za zamówienia po 7.00 rano (i wtedy produkty wchodzą na zapotrzebowanie i je sprowadzamy, niektóre nawet tego samego dnia przyjeżdżają ) oraz popołudniu, zwykle po 16.00.
Reasumując. Raczej nie planujemy zmian w tym aspekcie, aczkolwiek podpytam o możliwości ułatwień . _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 16:10 Temat postu: |
|
|
---------- 10:20 14.05.2009 ----------
To zmienia trochę postać rzeczy.
Niemniej ja złożyłam zamówienie przed 13-tą a nic to nie zmieniło.
Rozumiem, że to nie zależy wyłącznie od was, ale wiadomo, że jako klientka chciałabym mieć zamówione książki jak najszybciej u siebie  
---------- 18:10 15.05.2009 ----------
W sumie paczka doszła, wszystko trwało 2 dni, więc nie mam prawa narzekać na przelewy...
A przynajmniej nauczę się, że na stronie wiadomość pojawia się później. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katty_2005

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 19:27 Temat postu: |
|
|
A czy nie można wprowadzić szybkich przelewów?. Zdarzało mi się zapomnieć o przelewie po wylogowaniu się z księgarni. _________________ Jeśli czegoś nie widać nie znaczy, że tego nie ma |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 21:50 Temat postu: |
|
|
Też lubię tę opcję, gdzie od razu kieruje mnie na stronę banku i nie muszę już niczego wypełniać.
To bardzo ułatwia i usprawnia. _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 22:11 Temat postu: |
|
|
Moi drodzy , spójrzcie na poniższy zrzut:
.
Oznacza to, że możecie bezpośrednio ze strony Księgarni przenieść się na stronę banku, by dokonać zapłaty .
Miejsce do takiego przejścia jest w zakładce 'moje konto', w informacji o dotychczas złożonych zamówieniach . _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Katty_2005

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 22:16 Temat postu: |
|
|
Kurcze - nigdy bym tego nie znalazła  _________________ Jeśli czegoś nie widać nie znaczy, że tego nie ma |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Madalleno

|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 9:45 Temat postu: |
|
|
Ojej, przepraszam...
Ale dobrze, że napisałyśmy o tym, bo tak byśmy nadal nie wiedziały  _________________ "Twoją granicą jest bezkresne niebo" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Sro Sie 05, 2009 13:22 Temat postu: |
|
|
Nie ma za co przepraszać . _________________ FaceBook
Twiter
Blip |