| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 17:37 Temat postu: Książki z serii "Poznaj świat" |
|
|
Bardzo ciekawe książki podróżnicze, ładnie oprawione i bogato ilustrowane. Ich autorzy opisują własne wędrówki przez opisywane miejsca.
Jedna z książek Wojciecha Cejrowskiego, niezwykle zabawna. Napisana językiem, który każdego przypadnie do gustu. Cejrowski przenosi nas w niej na wyprawę do ostatnich dzikich plemion.
Książka Michała Kruszony opowiada o jego kilku podróżach do Rumunii. Pełna jest anegdot dotyczących historii kraju, a także legend różnych regionów. Jednak przede wszystkim opisuje zwyczaje i życie mieszkańców Rumunii.
-----------------
A wy czytaliście jakieś książki z tej serii? _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:07 Temat postu: |
|
|
Ja wlasnie Gringo, o czym pisalem w temacie obok. Z tej serii bylo pare ksiazek w ksiegarni w mym miasteczku, ale odstraszyla mnie niestety cena  _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:08 Temat postu: |
|
|
Fakt, z racji, że są w twardej oprawie i na ślizgim papierze są niestety bardzo drogie. _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Sro Paź 21, 2009 19:11 Temat postu: |
|
|
| Bardzo cenie ksiazke "Groch i kapusta" -Elżbiety Dzikowskiej. Ksiazka jest bardzo ciekawa, opisuje południowy wshód. Polecam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czopekbobek

|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 13:45 Temat postu: |
|
|
| Polecam Wam niezwykłą książkę jaką jest 180000 km podróży autorstwa Tony'ego Halika. Ta książką mnie po prostu zauroczyła. Nie mogłem uwierzyć w to jakie przygody on przeżył, jakie widoki opisywał i jakich ludzi i ich historie poznawał. Aż łezka się w oku kręci, że wiele z tego co on przeżył i zobaczył już nie zobaczymy przez postępującą cywilizację. Jako uzupełnienie warto także przeczytać Jeep, moja wielka przygoda. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
break

|
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 12:00 Temat postu: |
|
|
| Czopekbobek napisał: | | Polecam Wam niezwykłą książkę jaką jest 180000 km podróży autorstwa Tony'ego Halika. |
Fakt, zgadzam się z tym. Niestety nie mam tej książki, ale miałam okazję przejrzeć  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 10:55 Temat postu: |
|
|
No Cejrowskiego "Rio Anaconda" i "Gringo wśród dzikich plemion" są fantastyczne, szkoda tylko, że na razie dwie, ale kto wie, może będzie więcej
Z tej serii miałam okazję przeczytać książkę Kingi Choszcz, pt. "Moja afryka"
http://www.gandalf.com.pl/b/moja-afryka/. Świetnie się czyta i mam po niej tak samo miłe wrażenia jak po Cejrowskim, dlatego polecam gorąco:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|