| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pipi

|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 17:16 Temat postu: |
|
|
| A tak swoją drogą Brujo od jedzenia wciąż tych samych produktów, choć nie wiem na ile by je przyrządzać sposobów, spowodowałoby całkiem niezły wstręt do spożywania czegokolwiek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 11:50 Temat postu: |
|
|
W Białorusi stosunkowo niedawno mieli podawać w gazetach przepisy typu: jak przyrządzić ziemniaka, żeby smakował jak mięso
Takie przygotowanie na chude lata  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 16:25 Temat postu: |
|
|
Mi się podoba, nie lubię ziemniaków, a są tanie Jakby dało się zrobić z nich cos dobrego to by było super  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 21:45 Temat postu: |
|
|
A jak przyrządzić mięso żeby smakowało jak ziemniak?  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 22:14 Temat postu: |
|
|
To już jest rozrzutność, kup sobie ziemniaki  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 22:42 Temat postu: |
|
|
Tego nie wiem. Pozostanie to chyba słodką tajemnicą kulinarną wschodu
Można zawsze tam pojechać, nauczyć się białoruskiego i poczytać wydania archiwalne tamtejszych gazet pewno gdzieś będzie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bergisel

|
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 21:47 Temat postu: |
|
|
Już pędzę po słowniki polsko-białoruskie.  _________________ "Już nie zgaśnie ogień w nas,
tak się kocha tylko raz. " |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 11:18 Temat postu: |
|
|
| fakt co taki ktoś może powiedzieć o gotowaniu moznaby pomyslec. ale jezeli dobrze to robi i potrafi fajnie podzielic sie swoimi pomyslami z innymi to czemu nie? w koncu nikt nikomu nie zabroni wydawac ksiazek, obojetnie o czym one by nie były. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Pią Paź 23, 2009 13:36 Temat postu: |
|
|
| Zgadza się moim zdaniem większość to chwyt marketingowy ... jednak niektóre z tych książek są na prawde ok. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:19 Temat postu: |
|
|
| Dokładnie. W przypadku gotowania jest duże prawdopodobieństwo, ze ktoś to potrafi świetnie robić. W końcu każdego z nas w jakiejś części to dotyczy i to jedna z podstawowych pasji. Czemu gwiazdy nie miałby nie potrafić dobrze gotować? A jak to potrafią to niech się dzielą pomysłami. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 17:47 Temat postu: |
|
|
| tylko zawsze jest ten sam problem..która ksiązkę wybrac:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
magnolia

|
Wysłany: Wto Gru 08, 2009 13:11 Temat postu: |
|
|
| może tą, którego autora lubisz bardziej:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
książkowa

|
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 16:53 Temat postu: |
|
|
Książki kucharskie pisane przez znane osoby maja oczywiscie przyciągnąć czytelników nie przez podane tam przepisy same w sobie Najlepiej jeśli taka znana osoba pokaże, ze lubi gotować i zaprezentowane przez nią potrawy są chociaż troche nietypowe, albo znowu bardzo tradycyjne (tak jak sie gotuje u niej w domu od lat)
Te książki to jednak według mnie kolejny sposób zarobienia pieniędzy przez znane postacie, szczególnie, kiedy trwa jeszcze ich 5 minut  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 20:13 Temat postu: |
|
|
A ja na przykład po przeczytaniu "Moje życie we Francji" Julii Child chętnie bym sięgnął p ojej książkę kucharską i jestem pewny, że znalazłbym tam wiele ciekawych, sprawdzonych przepisów. Ta kobieta poświęciłą temu tyle czasu, tak dokłądnie, szczegółowo wszystko testowałą, że należą jej się wielkie ukłony. Tyle że nie gotuję za dużo....   _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
break

|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 13:27 Temat postu: |
|
|
| książkowa napisał: |
Te książki to jednak według mnie kolejny sposób zarobienia pieniędzy przez znane postacie, szczególnie, kiedy trwa jeszcze ich 5 minut  |
Dokładnie, to jest jedyny powód. Nie spotkałam się w gwiazdorskiej książce kucharskiej, z jakimiś wielkimi unikalnymi przepisami ;/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|