| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hologram0

|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 17:13 Temat postu: Jacek Dukaj |
|
|
Zapraszam do dyskusji na temat jednego z najbardziej charakterystycznych pisarzy s-f w Polsce. Jego działa swoją oryginalnością odróżniają się od reszty. Dukaj pisarzem wyjątkowym jest. Co myślicie na temat jego twórczości? _________________ Bardzo proszę pamiętać, że ja byłem przeciw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 7:56 Temat postu: |
|
|
Nie czytałam jeszcze, ale w planach mam bo zaczyna mnie bardzo ciekawić jego twórczość (słyszałam wiele pozytywnych opinii na ten temat). Czy może mógłbyś coś mi polecić, co Twoim zdaniem jest dobre? I może tak po przybliżyć mi fabułę?  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzATaNeK SeRDuSZeCzKo

Dołączył: 10 Maj 2009 Posty: 80 Skąd: Z IV rozdziału książki o gremlinach
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:48 Temat postu: |
|
|
Powiem ,że ciekawie pisze. Przeczytałem tylko Xavrasa Wyżryna i kończę Extensę. Styl w jakim pisze przypadł mi do gustu i łatwo się go czyta. Wg mnie jeden z najlepszych polskich pisarzy sf  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:50 Temat postu: |
|
|
No dobrze dobrze;) Mówicie, że fajny styl, fajnie się czyta, fajnie napisane. Ale powiedzcie coś więcej. Uchylcie rąbka tajemnicy jeżeli chodzi o fabułę. Jak już gdzieś napisałam, powiedzcie z czym to się je?
Bo ja nie wiem;p A chętnie się dowiem;) _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
SzATaNeK SeRDuSZeCzKo

Dołączył: 10 Maj 2009 Posty: 80 Skąd: Z IV rozdziału książki o gremlinach
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:56 Temat postu: |
|
|
yen najlepiej to przeczytaj jakąś jego książkę. Ja proponuje Extensę. Czasem lepiej jest samemu czegoś spróbować niż pytać innych jak to smakuje x] _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 9:10 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za radę Jednak należę to tej grupy upartych osóbek, które lubią wiedzieć mniej więcej o czym książka jest, zanim po nią sięgną. Nie chcę szczegółowego planu wydarzeń, nie chcę nawet streszczenia. Tylko jednego czy dwóch zdań na temat fabuły Może jeszcze ktoś inny mi udzieli helpa malutkiego;) _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
riceboysleep

|
Wysłany: Czw Lip 30, 2009 16:25 Temat postu: |
|
|
nie wiem czy prośba nadal aktualna, ale przeklejam opis wydawcy, który mnie zachęcił i nie żałuję:
Córka Łupieżcy
Zuzanna Klajn w swe osiemnaste urodziny otrzymuje klucz do tajemnic zmarłego ojca-archeologa - i znajduje Miasto: odbicie wszystkich miast kiedykolwiek zbudowanych, przez ludzi i nie ludzi, w tym wszechświecie i poprzednich, skarbnicę wiedzy wszelkiej i pole zmagań między Potęgami.
Jakie sekrety Miasta odkrył ojciec Zuzanny? Czy możemy zamieszkać w domach bogów i pozostać ludźmi? Do którego świata należy sama Zuzanna, dziecko Miasta?
Zapraszamy na spacer ulicami nieskończoności - do przedwiecznego miasta tajemnic.
Z oczyma szeroko rozwartymi i ustami niedomkniętymi, naprzeciw trzem słońcom, pięciu księżycom, równinom purpurowym, lodowym cmentarzom, dymom wulkanów, zorzom czarnym - i tym bezimiennym metropoliom starożytnym, ku którym Miasto bezustannie lgnie. _________________ Nowe media nie są pomostem między człowiekiem a naturą; są naturą. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mileena

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 20:27 Temat postu: |
|
|
Jedyna książka jaką do tej pory przeczytałam to "Xavras Wyżryn". Przyznam, że troszkę mną wstrząsnęła, ale i czytałam ją ładnych kilka lat temu. Od roku próbuję natomiast przebrnąć przez "Lód" i ze wstydem powiem, że jestem około 30 strony
Komuś z Was udało się przebrnąć i jakie macie wrażenia? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czopekbobek

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:15 Temat postu: |
|
|
| Ja czytałem. Podobała mi się fabuła, bohaterowie jednak język jakim pisana jest ta książka nie przypadł mi do gustu i chyba w połowie książki się poddałem bo nie mogłem dziennie więcej niż 20 stron przeczytać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|