Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Andrzej Pilipiuk
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marion

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 11:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czytałam Wędrowycza i znakomicie się przy tym bawiłam:) Równie głośno i długo śmiałam się tylko przy książkach Partchetta:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
18alexa18

PostWysłany: Sro Lis 18, 2009 0:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój chłopak tak polubił Wędrowycza, że teraz wypatruje na bazarach rosyjskiej czapki futrzanki, jaką Jakub nosił na codzien. Szok! Very Happy
Blacky9

PostWysłany: Pon Lis 23, 2009 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałam Homo bimbrownikusa w 2 dni, uśmiałam się jak nigdy. Ahh stary, dobry Wędrowycz Pilipiuka Very Happy
Where was God when I could not find
Powrót do góry
18alexa18

PostWysłany: Wto Lis 24, 2009 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A co sądzicie o "Rzeźniku Drzew"? też dobra (podobno, nie czytałam) książka pilipiuka. Czytał ktoś?
Blacky9

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mojej mamie też dawałam zawsze fragmenty z Wędrowycza do przeczytania Smile
Where was God when I could not find
Powrót do góry
Czopekbobek

PostWysłany: Sob Sty 02, 2010 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Książki o Wędrowyczu są książkami, które według mnie, mogą czytać ludzie w każdym wieku(no może poza tym najmłodszym). W mojej klasie z liceum pożyczałem je połowie osób i mówili mi że ich rodzice też zdążyli szybko ja wchłonąć. Wędrowycz zawsze rozśmiesza, czy to zachowaniem, czy tekstami czy też parodią Polski ówczesnych lat. Szczególnie podobają mi się spotkania Jakuba z diabłami i aniołami Wink żadni nie chcą go przyjąć ^^
Powrót do góry
soofka

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 9:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisawszy recenzję "Homo bimbrownikus" szukałem miejsca, w którym mógłbym się nią z kimś podzielić i czuję, że dobrze trafiłem : ).

Ależ mnie dziwi wasz zachwyt tym autorem i tą serią. Nie wiem czy to dlatego, że "Homo bimbrownikus" jest szóstą książką o Wędrowyczu, więc może najsłabszą - poprzednich jeszcze nie czytałem, więc może cała seria jest tak kiepska? W każdym razie mi osobiście wcale nie przypadła do gustu. Monotonna, banalna, sztucznie przeciągana, wydłużana, nudna. Zmarnowane pomysły na bardzo wyraziste postacie, zmarnowane pomysły na wartką i ciekawą akcję. Naprawdę mnie nie przekonuje, trudno mi się tam doszukać zalet.

Zresztą, po całą recenzję zapraszam na mojego bloga - blog.soofka.pl. Ciekaw jestem jak odniesiecie się do moich zarzutów. Może polecicie mi którąś inną część serii? Zamierzam raz jeszcze sięgnąć po Wędrowycza i może tym razem się do niego przekonam, bo podejście do "Homo bimbrownikus" nie było udane.
Czopekbobek

PostWysłany: Pią Sty 08, 2010 11:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytaj Kroniki Jakuba Wędrowycza...jest to pierwsza część i chyba jak dotąd najlepsza a przy tym nie za duża. Kolejne części Weźmiesz czarno kure... i Czarownik Iwanow również są według mnie świetne jak i Zagadki Kuby Rozpruwacza. Wieszać każdy może jest już gorszą książką niestety a Homo bimbrownikusa dopiero zaczynam czytać więc się jeszcze na jej temat nie wypowiem Smile
Powrót do góry
nemo

PostWysłany: Pon Sty 18, 2010 23:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czopekbobek napisał:
Przeczytaj Kroniki Jakuba Wędrowycza...jest to pierwsza część i chyba jak dotąd najlepsza

Zgadzam się. Zdecydowanie jest najlepsza Smile
Powrót do góry
mileena

PostWysłany: Sob Lut 06, 2010 20:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przyznam ze wstydem, że w literaturze fantastycznej siedzę już dość długo, a dopiero teraz się zmobilizowałam do sięgnięcia po Pilipiuka. Oczywiście zaczęłam od "Kronik..." Przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś troszkę innego, ale bardzo miło się rozczarowałam. Pisze bardzo lekko, przyjemnie no i oczywiście zabawnie, dawno nie pochłonęłam tak szybko jednej książki jak teraz. Już nie mogę się doczekać aż w ręce wpadnie mi następna częśćSmile
Powrót do góry
Czopekbobek

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytałem Homo bimbrownikusa ibardzo mi się spodobał. Tytułowe opowiadanie zajmuje z 3/4 książki co mnie zaskoczyło ale jest pomysłowe i występują w nim neandertalce z Dębinki Smile Lepsza cześć niż Wieszać każdy może
Powrót do góry
maddziaa

PostWysłany: Czw Lut 11, 2010 8:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Choć nie przepadam z tego typu literaturą to sięgnęłam po Pilipiuka. Trafiłam na "Operacje dzień wskrzeszenia" i jestem pod wrażeniem. Niesamowity styl, poczucie humoru. Po sesji mam zamiar wziąć się za "Oko jelenia" ze względu na skandynawskie wątki, mam nadzieję, że nie pożałuję i znowu nie zniechęcę się.
susanstohelit

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja z a.pilpiuka najbardziej lubię trylogię Kuzynki które są the best.
Najbardziej lubię Katarzynę Kruszewską która jest agentką < byłą bo byłą> CBŚ ... i michała Sędziwoja którty jest też super ...
Powrót do góry
12kuba

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak ktoś z was przeczytał oko jeleńa to nie opłaca mu sie czytać operacji dzień wskrzeszenia <a.pilipiuk>fabuła bardzo podobna! :arrow Evil or Very Mad
pozdrawiam nwszystkich!
Gilderien-elda

PostWysłany: Pon Maj 03, 2010 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tak moim skromnym zdaniem najlepszą serią książek Pilipiuka są opowieści o bimbrowniku-egzorcyście
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: