| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marion

|
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 11:48 Temat postu: |
|
|
| Czytałam Wędrowycza i znakomicie się przy tym bawiłam:) Równie głośno i długo śmiałam się tylko przy książkach Partchetta:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 0:55 Temat postu: |
|
|
Mój chłopak tak polubił Wędrowycza, że teraz wypatruje na bazarach rosyjskiej czapki futrzanki, jaką Jakub nosił na codzien. Szok!  _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 21:19 Temat postu: |
|
|
Przeczytałam Homo bimbrownikusa w 2 dni, uśmiałam się jak nigdy. Ahh stary, dobry Wędrowycz Pilipiuka  _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 13:10 Temat postu: |
|
|
A co sądzicie o "Rzeźniku Drzew"? też dobra (podobno, nie czytałam) książka pilipiuka. Czytał ktoś? _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 10:41 Temat postu: |
|
|
Mojej mamie też dawałam zawsze fragmenty z Wędrowycza do przeczytania  _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czopekbobek

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 17:11 Temat postu: |
|
|
Książki o Wędrowyczu są książkami, które według mnie, mogą czytać ludzie w każdym wieku(no może poza tym najmłodszym). W mojej klasie z liceum pożyczałem je połowie osób i mówili mi że ich rodzice też zdążyli szybko ja wchłonąć. Wędrowycz zawsze rozśmiesza, czy to zachowaniem, czy tekstami czy też parodią Polski ówczesnych lat. Szczególnie podobają mi się spotkania Jakuba z diabłami i aniołami żadni nie chcą go przyjąć ^^ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
soofka

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 9:40 Temat postu: |
|
|
Napisawszy recenzję "Homo bimbrownikus" szukałem miejsca, w którym mógłbym się nią z kimś podzielić i czuję, że dobrze trafiłem : ).
Ależ mnie dziwi wasz zachwyt tym autorem i tą serią. Nie wiem czy to dlatego, że "Homo bimbrownikus" jest szóstą książką o Wędrowyczu, więc może najsłabszą - poprzednich jeszcze nie czytałem, więc może cała seria jest tak kiepska? W każdym razie mi osobiście wcale nie przypadła do gustu. Monotonna, banalna, sztucznie przeciągana, wydłużana, nudna. Zmarnowane pomysły na bardzo wyraziste postacie, zmarnowane pomysły na wartką i ciekawą akcję. Naprawdę mnie nie przekonuje, trudno mi się tam doszukać zalet.
Zresztą, po całą recenzję zapraszam na mojego bloga - blog.soofka.pl. Ciekaw jestem jak odniesiecie się do moich zarzutów. Może polecicie mi którąś inną część serii? Zamierzam raz jeszcze sięgnąć po Wędrowycza i może tym razem się do niego przekonam, bo podejście do "Homo bimbrownikus" nie było udane. _________________ http://blog.soofka.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czopekbobek

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 11:09 Temat postu: |
|
|
Przeczytaj Kroniki Jakuba Wędrowycza...jest to pierwsza część i chyba jak dotąd najlepsza a przy tym nie za duża. Kolejne części Weźmiesz czarno kure... i Czarownik Iwanow również są według mnie świetne jak i Zagadki Kuby Rozpruwacza. Wieszać każdy może jest już gorszą książką niestety a Homo bimbrownikusa dopiero zaczynam czytać więc się jeszcze na jej temat nie wypowiem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nemo

|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 23:24 Temat postu: |
|
|
| Czopekbobek napisał: | | Przeczytaj Kroniki Jakuba Wędrowycza...jest to pierwsza część i chyba jak dotąd najlepsza |
Zgadzam się. Zdecydowanie jest najlepsza  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mileena

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 20:23 Temat postu: |
|
|
Ja przyznam ze wstydem, że w literaturze fantastycznej siedzę już dość długo, a dopiero teraz się zmobilizowałam do sięgnięcia po Pilipiuka. Oczywiście zaczęłam od "Kronik..." Przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś troszkę innego, ale bardzo miło się rozczarowałam. Pisze bardzo lekko, przyjemnie no i oczywiście zabawnie, dawno nie pochłonęłam tak szybko jednej książki jak teraz. Już nie mogę się doczekać aż w ręce wpadnie mi następna część |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czopekbobek

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:24 Temat postu: |
|
|
Przeczytałem Homo bimbrownikusa ibardzo mi się spodobał. Tytułowe opowiadanie zajmuje z 3/4 książki co mnie zaskoczyło ale jest pomysłowe i występują w nim neandertalce z Dębinki Lepsza cześć niż Wieszać każdy może |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 8:45 Temat postu: |
|
|
Choć nie przepadam z tego typu literaturą to sięgnęłam po Pilipiuka. Trafiłam na "Operacje dzień wskrzeszenia" i jestem pod wrażeniem. Niesamowity styl, poczucie humoru. Po sesji mam zamiar wziąć się za "Oko jelenia" ze względu na skandynawskie wątki, mam nadzieję, że nie pożałuję i znowu nie zniechęcę się. _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
susanstohelit

|
Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 17:50 Temat postu: |
|
|
Ja z a.pilpiuka najbardziej lubię trylogię Kuzynki które są the best.
Najbardziej lubię Katarzynę Kruszewską która jest agentką < byłą bo byłą> CBŚ ... i michała Sędziwoja którty jest też super ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
12kuba

|
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 13:57 Temat postu: |
|
|
jak ktoś z was przeczytał oko jeleńa to nie opłaca mu sie czytać operacji dzień wskrzeszenia <a.pilipiuk>fabuła bardzo podobna! :arrow
pozdrawiam nwszystkich! _________________ Kiedy zabraknie mnie, zawsze pamiętaj że życie to targ. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gilderien-elda

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 12:56 Temat postu: |
|
|
| I tak moim skromnym zdaniem najlepszą serią książek Pilipiuka są opowieści o bimbrowniku-egzorcyście |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|