Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poszukuję A. Rybakowa i W. Wojnowicza

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kupię, Sprzedam, Zamienię
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marsac

PostWysłany: Sro Sty 19, 2011 14:50    Temat postu: Poszukuję A. Rybakowa i W. Wojnowicza Odpowiedz z cytatem

---------- 11:06 12.03.2010 ----------

Witam.

Poszukuję książek:

Anatolij Rybakow "Proch i pył", Wydawnictwo "ISKRY" Warszawa 1996

Włodzimierz Wojnowicz "Pretendent do tronu"
Włodzimierz Wojnowicz "Przesiedleniec"
Włodzimierz Wojnowicz "Zamysł"

Co do Wojnowicza - nie wiem czy w ogóle ukazało się polskie tłumaczenie więc jeśli ktoś miałby jakieś informacje na ten temat - będę wdzięczny.

Pozdrawiam wszystkich.

---------- 14:20 02.07.2010 ----------

Podciągam.

Dodatkowo poszukuję:

Warłam Szałamow "Opowiadania kołymskie",
1.) Wydawnictwo Dolnośląskie, Wrocław 1999, tłum. Juliusz Baczyński (wydanie 1 tomowe) lub:
2.) 2 tom "Artysta łopaty" Wydawnictwo Atext, Gdańsk, 1991, przekład: Juliusz Baczyński (wydanie 3 tomowe - tom 1: PIERWSZA ŚMIERĆ, tom 2: ARTYSTA ŁOPATY, tom 3: LEWY BRZEG).
Tomy 1 i 2 posiadam ale nie mam nic przeciwko zdublowaniu.

Natomiast gdyby ktoś poszukiwał - mam do sprzedania (lub zamiany) 2 egz. "Jak pragnę wolności" Siergieja Dowłatowa - Wydawca: PIW, Warszawa 1993, Przekład: Ewa Rojewska–Olejarczuk, Liczba stron: 299, Wydanie: pierwsze, Okładka: miękka. Format: 12,5 x 19,5 cm

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

---------- 14:50 19.01.2011 ----------

Szałamow szczęśliwie nieaktualny (wyd. REBIS - 2010/11)

Rybakow nadal poszukiwany.

Trzeba trzymać gaz - Grigorij Laguta.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Kupię, Sprzedam, Zamienię Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: