| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Blacky9

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:41 Temat postu: Helen Fielding - Dziennik Bridget Jones |
|
|
Skusiłam się po książkę dopiero po obejrzeniu filmu. I muszę przyznać, że naprawdę uwielbiam tą powieść niby nie przepadam za literaturą dla kobiet, ale ta przypadła mi do gustu.
W formie dziennika niezwykle dobrze się czyta, do tego zero nudy i 100% humoru. Wręcz po przeczytaniu ma się wrażenie, że życie Bridget w jakimś stopniu przypomina nasze życie. Niby nie idealne, ale zawsze wszystko dobrze się kończy.
Kontynuacja mniej mi się podobała. Dalszy ciąg przygód panny Jones był już taki wydumany, czasami wiało nudą, ale dało się przeczytać.
Za to pierwsza część super! _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 19:42 Temat postu: |
|
|
To taka dobra książka (zresztą film też) na poprawę humoru! I zgadzam się, że kontynuacja jest już gorsza. _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 21:03 Temat postu: |
|
|
dobre, lekkie czytadło na zabicie złego humoru a film jest klasykiem w kategorii komedii romantycznych  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 21:55 Temat postu: |
|
|
Tak, ale też tylko pierwsza część
A która "wpadka" Bridget podobała wam się najbardziej?
Ja zapamiętam na zawsze jak gotowała zupę i związała warzywa niebieską nitką w wyniku czego ufarbowała zupę trzeba mieć talent _________________ Where was God when I needed a friend
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akiko

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 12:10 Temat postu: |
|
|
To też jeden z moich ulubionych fragmentów i jej "ubranko" króliczka. Choć druga część była gorsza to uważam, że scena w aptece, kiedy Bridget chce kupić test ciążowy jest świetna A i tak najcudowniejszy jest Mark Darcy  _________________ "(...) aż pozostaje jedynie pozbawiona zmysłów cisza" Murakami
日本語 を 勉強 しなくちゃいけません。 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 21:56 Temat postu: |
|
|
Ubranko króliczka jest fajne z drugiej części podoba mi się jeszcze jak śpiewała w więzieniu  _________________ Where was God when I needed a friend
|
| Powrót do góry |
|
 |
maratka

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 14:52 Temat postu: |
|
|
Nie pamiętam w której części to było, ale Bridget jako reporterka zjeżdżająca po strażackiej rurze- rewelacja i strój króliczka też jest świetny  _________________ "Always look on the bright side of life" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
evja

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 14:13 Temat postu: .. |
|
|
| świetna książka i zarazem to moja ulubiona komedia romantyczna, oglądąłam po 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
uwe

|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 23:38 Temat postu: |
|
|
Dla mnie to całkiem niezła książka na odstresowanie. A scena z filmu gdy Bridget (całkiem porządnie wstawiona) śpiewa All by myself - jest po prostu rozbrajająca. _________________ Zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 14:41 Temat postu: |
|
|
Książka idealna na odprężenie. Film też świetny, a przebranie króliczka boskie;] _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gokuraku

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 11:50 Temat postu: |
|
|
Ja też badzo lubie "Dziennik Bridget Jones", to zabawna i poprawiająca nastrój książka. Czytałam ja wiele lat temu, ale na pewno do niej jeszcze wrócę Choć nie przepadam za ksiązkami o zdesperowanych kobietach goniących za miłością, tak "Bridget Jones" podbiła moje serce. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maddziaa

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 12:09 Temat postu: |
|
|
| gokuraku napisał: | | Choć nie przepadam za ksiązkami o zdesperowanych kobietach goniących za miłością, tak "Bridget Jones" podbiła moje serce. |
Musi być wyjątek potwierdzający regułę ;] I to chyba też taki mój wyjątek:) _________________ Kto znajduje, źle szukał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gokuraku

|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 20:11 Temat postu: |
|
|
| dokładnie tak:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Wto Paź 26, 2010 22:24 Temat postu: |
|
|
Lubię zarówno książkę jak i film, ale tylko i wyłącznie w formie do pośmiania się. Poprawiam sobie humor, pośmieje się i tyle w tym temacie. Druga częśc dla mnie była naciągana i nie dorównała części pierwszej, bo schemat humoru był tak sam, a treśc jak dla mnie taka sobie
Lubię moment w storoju króliczka, jak śpiewała po pijanemu, jak biegała na bieżni to chyba te naj  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nannar02

|
Wysłany: Sro Paź 27, 2010 10:06 Temat postu: |
|
|
Brigit Jones ... pierwsza część jest boska... )) Naturalna szczerość i otwartość zwala z nóg. To lubię. Zero pruderii. _________________ Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|