| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 13:31 Temat postu: |
|
|
Kurde ludziska jest u mnie w księgarni wyprzedarz do 70% i są serie książek za naprawdę śmieszne pieniądze. Weszłam na dział z kryminałami i nie potrafiłam się kompletnie na nic zdecydowac, bo było tego chyba za dużo
Planuje wrócic tam we wtorek i jednak coś wybrac, ale najpierw chciałam się was zapytac o jakieś wskazówki dotyczące jakiś konkretnych serii, czy macie jakieś szczególny typy albo jakies perełki do polecenia?
Odpada Stieg Larsson, Camila Lackberg, Agatha Christi, Heninng Mankell, Simon Beckett  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 17:58 Temat postu: |
|
|
Ja też tak mam, ze jak odwiedzę jakiś wątek i użytkownicy polecają masę książek, i później nie wiem co pierwsze czytać.
Bunia a może ten Pokój Naomi, o którym wcześniej mówiłam? Ten autor bodajże ma jeszcze jedną książkę, chyba Szepty zmarłych. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 22:08 Temat postu: |
|
|
Dobra mam już pierwszę propozycję, którą na pewno sprawdzę we wtorek. Dzięki, za propozycję  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
break

|
Wysłany: Pon Sty 24, 2011 11:11 Temat postu: |
|
|
Ja zazwyczaj robię sobie listę, 5-10 książek, idę z nią do biblioteki i wypożyczam co akurat jest na stanie I tak po kolei  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Czw Sty 27, 2011 21:15 Temat postu: |
|
|
Ja przeważnie spisuję sobie listę książek do wypożyczenia i sprawdzam w internetowym katalogu biblioteki, więc wiem co jest i czym mogę zamienić niedostępną książkę  _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
break

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 10:10 Temat postu: |
|
|
| Samash napisał: | | Jsprawdzam w internetowym katalogu biblioteki |
Niestety nie wszystkie biblioteki to juz wprowadziły  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 12:31 Temat postu: |
|
|
No niestety, a jest to duże ułatwienie dla ludzi, którzy chcą coś wypożyczyć. _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 17:35 Temat postu: |
|
|
Tym bardziej, że ostatnio obserwuję ludzi w bibilotekach i ich dziwne reakcje kiedy próbują sobie sami poradzic i odnaleźc jakąś pozycję na własną rękę  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Samash

|
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 21:16 Temat postu: |
|
|
No dokładnie Ja jak nie mogę czegoś znaleźć w bibliotece to proszę, którąś z pań. Akurat w mojej bibliotece pracuje koleżanka mojego taty z klasy . Zresztą mnie panie już tak znają, że szok xD _________________ "Każda znajdująca się tu książka, każdy tom, posiadają własną duszę. I to zarówno duszę tego, kto daną książkę napisał, jak i dusze tych, którzy tę książkę przeczytali i tak mocno ją przeżyli, że zawładnęła ich wyobraźnią." Carlos Ruiz Zafón |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Czw Lut 03, 2011 13:48 Temat postu: |
|
|
Bunia91 no ja Ci polecam serię o Detektywie Diamondzie (np. Detektyw Diamond i śmierć na jeziorze) Petera Lovesey`a. Na prawdę dobrze się czyta i u nas w księgarni cała seria przeceniona o 70 % więc się opłaca Zachęcam również do przeczytania "Reguły czterech", mnie ta historia bardzo zaabsorbowała i nie mogłam się od tej książki oderwać, choć spotkałam się z różnymi zdaniami na jej temat. Ale w końcu gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania na temat co więcej jeśli dobrze poszukać to można ją kupić juz za 10 zł. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 0:25 Temat postu: |
|
|
No wiedziałam, że na Ciebie można liczyc
Dzięki, za radę, przyda się bardzo, bo akurat jutro wybieram się w pobliże księgarni, więc z pewnością zajrzę i może wyjdę z niej usatysfakcjonowana  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pią Lut 04, 2011 17:26 Temat postu: |
|
|
Powodzenia, mam nadzieję, że zakupy będą udane  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
halif

|
Wysłany: Sro Lut 16, 2011 18:38 Temat postu: |
|
|
Lubię dobry, klasyczny kryminał. Bardzo cenię Chandlera, Christie, lub też Hammetta. Osobiście nie jestem zwolennikiem antologii, ale tym razem szczerze polecam:
http://www.gandalf.com.pl/b/arcydziela-czarnego-kryminalu/
Wszystko co ważne:
RAYMOND CHANDLER
ROSS MacDONALD
DASHIELL HAMMETT
MICKEY SPILLANE
QUENTIN TARANTINO
JAMES ELLROY
ELMORE LEONARD
STEPHEN KING
z czarnego humoru, zanurzonego w oparach dymu jest wszystko co miłośnik może potrzebować. Przynajmniej po takiej lekturze na przystawkę może sobie zaostrzyć apetyt i potraktować część opowiadań jako wstęp do reszty twórczości. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|