| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kahlan

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 1:14 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie Pamiętniki Wampirów. Książki są po prostu totalną porażką. Jakimś nieporozumieniem. Przynajmniej dla mnie. Natomiast serial jest boski:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:21 Temat postu: |
|
|
Pamiętniki, no cóż dla mniej plasują się wyżej niż zmierzch, ale i tak jakimś cudem literackim to to nie jest.
Natomiast serial wydaje się byc lepszy choc mnie na razie przekonuje aktor ale to babski brak obiektywizmu  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 21:28 Temat postu: |
|
|
Most do Terabithii - zdecydowanie lepszy film, niż książka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 22:02 Temat postu: |
|
|
Kurde czytałam tylko książkę, ale jak twierdzisz, że film lepszy to muszę zobaczyc  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 22:07 Temat postu: |
|
|
| Bunia91 napisał: | Kurde czytałam tylko książkę, ale jak twierdzisz, że film lepszy to muszę zobaczyc  |
Wiesz, to były moje odczucia, nie gwarantuję Ci tego samego Ale obejrzyj film i napisz, czy Ci się podobał  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
acomitam

|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 22:27 Temat postu: |
|
|
| "Ziemia obiecana" Reymonta jest sobie książczyną słabiusią, ledwo udało mi się ją doczytać do końca. A katowałam się tylko dlatego, że film Wajdy jest po prostu rewelacyjny. Właśnie został cyfrowo odświeżony. Gorąco polecam kinomanom, krórzy tego filmu jeszcze nie widzieli. Natomiast z książką dajcie se spokój... Życie za krótkie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
justyna1988

|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 19:51 Temat postu: |
|
|
Mimo wszystko trzeba przyznać, że jednak ciężko znaleźć taki film, który byłby lepszy od książki. Chyba, że ze mnie taki słaby zawodnik może, albo po prostu jeszcze na taki film nie trafiłam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Freya

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 15:43 Temat postu: |
|
|
| justyna1988 napisał: | Mimo wszystko trzeba przyznać, że jednak ciężko znaleźć taki film, który byłby lepszy od książki. Chyba, że ze mnie taki słaby zawodnik może, albo po prostu jeszcze na taki film nie trafiłam  |
Cóż, ja tez uważam, że ciężko znaleźć film lepszy od książki, a niektóre filmy wcale nie powinny się pojawić na ekranie bo robią złą otoczkę książce, np: Samotność w sieci, czy cała seria Zmierzchu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 21:42 Temat postu: |
|
|
To jest własnie nic innego jak zarobek na dziele autora. Próba (reklamy?) odświeżenia tematu, ponownego przybliżenia potencjalnemu odbiorcy treści książki. Oczywiście, większośc ludzi traktuje film na podstawie książki jako jej substytut i nic dziwnego, że później nie chce im się czytac książek, skoro ich mierne odzwierciedlenie nie zachęca do ich czytania. _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|