Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Lewiatan - Scott Westerfeld
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marion

PostWysłany: Czw Maj 05, 2011 8:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A rozważałeś kiedyś pozbycie się telewizora? Zachęcam:) Trwam w tym stanie od wielu lat i muszę powiedzieć, że jest błogo:)A co do filmów, to myślę, że jak w każdym gatunku - są perełki i gnioty:) Poważnie nie znasz żadnych interesujących filmów utrzymanych w tym klimacie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BaniaQ

PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po kolei:
Nie jestem fanem telewizji, wolę radio, a poza tym telewizor zwykle też traktuję, jak radio, czyli leci w tle TVN24 albo TVP Info i nie zwracam na to uwagi. Ale przyznam się, że rozważam wyrzucenie tego pudła Smile.

Zastanawiam się, i jakoś nie mogę sobie przypomnieć dobrych filmów steampunkowych, poza wspomnianym "Powrotem do przyszłości III". Taka np. "Liga niezwykłych gentlemanów" jest co najwyżej znośna, podobnie "Van Helsing".

Poza tym, ogólnie wolę książki od filmów, a w przypadku steampunka dużo łatwiej wskazać dobre tytuły. "Lewiatana" właśnie czytam i pierwsze wrażenie jest pozytywne. A np. "Wieki światła" MacLeoda to wg mnie prawdziwa perełka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
magdalena1377

PostWysłany: Nie Maj 08, 2011 14:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"Nie jestem fanem telewizji, wolę radio, a poza tym telewizor zwykle też traktuję, jak radio, czyli leci w tle TVN24 albo TVP Info i nie zwracam na to uwagi. Ale przyznam się, że rozważam wyrzucenie tego pudła Smile. "
Ja też już ponad rok nie mam odbiornika TV. Ale przyznaję się, że czasem mi brakuje jakiegoś durnego filmiku, czy programu Smile. Ale tylko czasem Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Fantastyka - Fantasy i S/F Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: