| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marx

|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 8:25 Temat postu: Konkurencja |
|
|
Chciałbym poruszyć jeden jakże istotny temat a mianowicie cen.
Zostałem naprawdę zaskoczony, ktoś polecił mi księgarnie internetową i co się okazuje pewna pozycja mianowicie pakiet opowiadań o Wiedźminie była rażąco konkurencyjna przy cenie w Gandalfie 265 konkurencja posiada te samą pozycję w cenie 199 złociszy.
I nie ma tam żadnego gigantycznego banera, że promocja czy coś. Więc jestem szczerze zdziwiony. Nie ma co podawać nazwy księgarni bo i nie o to tu chodzi.
Po prostu różnica rzędu 10-20 złotych była by zrozumiała ale 70  _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.
Ostatnio zmieniony przez Marx dnia Sob Kwi 09, 2011 11:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 13:06 Temat postu: |
|
|
Cena rynkowa tego pakietu to 292 złote. Nasza cena w tej chwili to, tak jak piszesz, 265 zł. W księgarni, gdzie jest cena 199 zł, jest teraz promocja na ten pakiet, wedle oznaczeń jakie przy tym produkcie są. Różnica może i jest spora, ale no nie zawsze my możemy mieć na wszystkie produkty najlepsze ceny .
Jak tylko jakąś promocję gdzieś (znaczy w hurtowni) wypatrzymy, to na pewno cena tego pakietu, jak i innych produktów, się zmieni. Nigdy rabatów od dostawców nie bierzemy dla siebie, a zawsze dajemy je Wam, naszym Klientom. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 17:06 Temat postu: |
|
|
I taka odpowiedź mnie w pełni satysfakcjonuje. (Acz szkoda, że nie zawsze jesteście najtańsi ) _________________ A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gilala

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 18:27 Temat postu: |
|
|
A ja musze powiedzieć, że obserwuję zdecydowane pogorszenie się obsługi w Gandalfie i niestety, ale z ogromną przykrością musze stwierdzić, że to były moje ostatnie zakupy w tej księgarni. Niestety, ale fałszem i zakłamaniem, oraz zganianiem winy na drukarnię wraz z wydawcami, to przyszłość jest tylko jedna dla takiej księgarni.
Dochodzą do tego coraz liczniejsze sytuacje,,o których pisze mój przedmówca i niestety, ale populistyczny EMPIK bije Was na głowę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 20:44 Temat postu: |
|
|
| Wielokrotnie zamawiałam z Gandalfa i nigdy nie miałam problemu. Pisz na priv do osób odpowiedzialnych lub mailuj, wyrzucanie żółci na forum nic nie da. Z pewnością sytuacja się wyjaśni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 12:31 Temat postu: |
|
|
gilala,
niestety, nie znam sprawy, więc konkretów Ci nie napiszę.
Ale jako 'stary bokowy wyjadacz' mogę Cię zapewnić, że nie okłamujemy Klientów i zawsze mówimy prawdę, nawet jeśli sami coś popsujemy. Po prostu liczy się dla nas Klient i zachowanie fair.
Z Twego postu domyślam się, że zamówiłaś podręczniki. Uwierz mi, w sezonie podręcznikowym, a zwłaszcza w drugim okresie tego sezonu (czyli sierpień-wrzesień) bardzo często dzieje się tak, że nakład się wyczerpuje i wydawca musi dodrukować książki. Czasem orientuje się na tyle szybko, że dodruk trwa góra dwa tygodnie. A czasem za dodruk bierze się po dwóch tygodniach pustki rynkowej, gdy wszyscy: rodzice, hurtownie i księgarnie już przebierają z nogi na nogę, zastanawiając się, czy wydawca faktycznie ma zamiar jeszcze dodrukować swoje pozycje...
W sytuacji dodruku tytułu, który był ale się wyczerpał (a to zjawisko wcale nie jest takie rzadkie właśnie), zawsze Klienta powiadamiamy i pytamy, co robić: dzielić zamówienie, słać to co jest a resztę Klient domówi później (i to niekoniecznie u nas, nie zmuszamy/nie zobowiązujemy do tego), czy Klient chce czekać na wszystko.
A co do cen. To jak już pisałam Marxowi, nie zawsze możemy mieć na wszystko najlepsze ceny. To tak jak i inne księgarnie nie na wszystko mają promocję. Ba, zresztą we wszystkich branżach jest tak, że ktoś ma taniej taką rzecz, a inną ciut drożej niż konkurencja. To normalna rynkowa sytuacja.
Choć osobiście uważam, że ceny na podręczniki mamy całkiem dobre na tle konkurencji .
Mam nadzieję, że choć trochę upewniłam Cię w tym, że pracownicy BOKu nie ściemniają. I jeśli faktycznie nakład się wyczerpał, to zaiste tak jest, bo naszym celem nie jest przetrzymywanie zamówień. Wierz mi, w tym okresie miejsce na magazynie jest na wagę złota, więc jak tylko mamy zamówienie skompletowane natychmiast pakujemy i wysyłamy.
Skontaktuj się z BOKiem w sprawie swojego zamówienia po weekendzie, być może już coś więcej będą wiedzieć. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gilala

|
Wysłany: Sro Sie 17, 2011 17:34 Temat postu: |
|
|
Jestem, bardzo wyrozumiały, rzekł bym, że nawet za bardzo, ale jak ktoś traktuje mnie jak gówniarza, to krew mnie zalewa. Opiszę w kilku słowach jak było - daty są realne
14.07.2011 - złożone zamówienie
20.07.2011 - informacja o nieopłaceniu - tytaj pierwszy kontakt i zdziwienie, że ktoś chce ode mnie pieniądze, za coś, czego nie ma ( czas realizacji dla dodruku 29.07 - oczywiście kontakt z BOK - Pan Mateusz mydli oczka, że książki już jada i można opłacić, myślę OK, co mi tak dzień w tą, czy tamtą, skoro wie, że będą, to płacę.
23.07.2011 - update dostawy, na 05.08.2011 - OK, rozumiem, przecież każdy może się pomylić - taka "fatamorgana"
01.08.2011 - kolejny update, na 09.08.2011
oczywiście cały czas starałem się dowiedzieć, co się dzieje, i odpowiedzi były zbywające, że nie dodrukowali, że nie dowieźli, że pada deszcz, że będą jak będą... I ciągle tylko przepraszam i przepraszam... Ech, szkoda słów. A wystarczyło powiedzieć, że staniemy na uszach i dostrarczymy za darmo, jak tylko dowiozą, lub zwrócimy pieniądze, a nie zbywać dzień po dniu. A co ja mam córce powiedzieć, że Pan Mateusz miał omamy i do szkoły pójdziesz bez książek??
Allegro pęka od tych książek, z dostawą na drugi dzień. Poprostu było to bardzo nieprofesjonalne, niestety.
Niesmak pozostanie i to długo, nawet jak mnie x100 ktoś będzie przepraszał, bo przecieeż, ja zamówiłem książki, a nie przeprosiny.
Z ostatniej chwili. Pan Mateusz dzieli zamówienie i wysyła część, twierdząc, że kilku pozycji nie ma, na GG dostałem info, że jedna z dwóch pozycji wydzielona przez p. Mateusza jest dostępna. Już nic nie kapuję z tego, no chyba, że te dwwie osoby w różnych firmach pracują. Oczywiście punkt 18:00 GG zgasło i bujaj się kliencie, koniec pracy. Ja jak potrzeba, to pracuję po 16h na dobę 7 dni w tygodniu. Niestety, tak jak pisałęm w poprzednim mailu obsługa jest coraz gorsza. Niestety  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justyna Gandalfowa Administrator

|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 16:16 Temat postu: |
|
|
Dotarły mnie słuchy, że sprawa jednak zakończyła się pozytywnie.
Takie nieścisłości czasem się zdarzają - niestety zazwyczaj z powodu mylnych informacji przekazywanych nam przez Wydawców dotyczących np. dodruków, a również przez nieoczekiwane zmiany daty ukazywania się publikacji ...
Cieszę się jednak, że wszystko skończyło się OK.
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gilala

|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 22:26 Temat postu: |
|
|
No jeszcze nie wszystko, ale znakomita część podręczników już do mnie dotarła, a reszta ma dotrzeć najpóźniej do końca sierpnia. Niemniej niesmak pozostał i przed kolejnym zamówieniem powważnie się zastanowię czy warto i upewnię się, czy pozycja jest dostępna.
Widzę, że jednak mój przypadek był na tyle charakterystyczny, że nie było problemu z identyfikacją
Ja również pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Justyna Gandalfowa Administrator

|
Wysłany: Czw Sie 25, 2011 16:05 Temat postu: |
|
|
Mamy nadzieję, że z nami zostaniesz mimo chwilowych perturbacji !!!  |
|