| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
qbard

|
Wysłany: Nie Sty 15, 2012 22:44 Temat postu: |
|
|
| Marek Karcerowicz "Nie przypominam sobie pani" to dziwna książka, z pogranicza snu i fantazji a jednak osadzona w pewnej rzeczywistości. Urywki składają się w całość, przeszłość miesza się z teraźniejszością. Dziwne a zarazem ciekawe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 16:32 Temat postu: |
|
|
Wyznania Pizzonosza ! Haa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 21:30 Temat postu: |
|
|
"Pogrzebane tajemnice" Kathy Reichs. _________________ FaceBook
Twiter
Blip |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 10:06 Temat postu: |
|
|
| Skonczylam ksiazke Krzysztofa Kotowskiego "Krew na placu Lalek" i musze powiedziec,ze mnie zaskoczyla.Takiego kryminalu jeszcze nie czytalam.Spodobal mi sie bardzo.Zupelnie inny styl pisania.Napewno przeczytam jeszcze cos tego autora.Polecam!Zaczne czytac "Pokoj" Emmy Donoghue,ciao,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Vanja

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 15:10 Temat postu: |
|
|
Właśnie skończyłam "CASUS BELLI" Toma Clancy, wspaniała (neonaziści próbują przejąc władzę, co okazuje się wcale nie tak trudne), a teraz zaczynam następną "ENDWAR" tego samego autora, polecam T.Clancy , pisze wspaniale i co najważniejsze Jego książki często są śmiesznie tanie! _________________ Gdyby drzwi percepcji zostały oczyszczone, wszystko wydawałoby się nam takie jakie jest - nieskończone.W.Blacke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 12:13 Temat postu: |
|
|
Zabrałem się do czytania książki Rogera Moorhouse " Stolica Hitlera. Życie i śmierć w wojennym Berlinie ", całkiem wciągająca pozycja opowiadająca o losach berlińczyków, ich odczuciach i zachowaniach w okresie mniej więcej wybuchu II wojny światowej do jej końca...jednak Fuhrer, nie był przez wszystkich tak uwielbiany... _________________ "Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę - lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 8:54 Temat postu: |
|
|
Przeczytalam "Pokoj" Emmy Donoghue,ksiazka jest fantastyczna!!!Z pewnoscia pozostanie na dlugo w mojej pamieci.Piekna,ciepla,ktora wzrusza,wzbudza refleksje,napewno nie pozostawia obojetnym...
Zaczelam czytac "W krainie bialych oblokow" Sarah Lark,ciao,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Czw Sty 26, 2012 19:28 Temat postu: |
|
|
Chcę wreszcie sięgnąć po pozycje Franza Kafki, ale póki co nie starcza mi na to czasu. Planuję się za to zabrać w najbliższym czasie. _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mandragora1

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 11:01 Temat postu: |
|
|
Ja obecnie czytam " Moja żona wiedźma " Andriej Bielanin super , lekka książka , trudno się oderwać - polecam  _________________ Ludzie nie płaczą dlatego, że są słabi. Płaczą, bo byli silni zbyt długo... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edyta Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
qbard

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 18:36 Temat postu: |
|
|
| Przeczytałem "Błogosławiony wiek" Tomasza Piątka. Dziwna powieść stanowiąca pomieszanie epok i wierzeń w sposób wręcz fantasy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
M.M.W.

|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 12:08 Temat postu: |
|
|
Moja mama ostatnio poleciła mi ciekawą pozycje, tzn. wg niej ciekawa, ja dopiero zaczęłam się w nią zagłębiać i oczywiście jak to ja, szukam mądrych, podnoszących na duchu cytatów.
"Arabska żona" Tanya Valko |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marsac

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 12:25 Temat postu: |
|
|
Kończę "Drugi najazd Marsjan" Strugackich (w jednym tomie z "Trudno być bogiem").
I znów chylę czoło przed ich pomysłowością... _________________ Nasza mądrość wywodzi się z naszego doświadczenia, a nasze doświadczenie z naszych głupstw.
Guitry
Trzeba trzymać gaz - Grigorij Laguta. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Carmen82

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 15:21 Temat postu: |
|
|
| Laboratorium - Preston/Child - naprawdę świetny duet, czytam już 3 książkę tych autorów, wciąga intrygą od początku i choć czasem fabuła się pewnie wyda niektórym ciut sf, czyta się niewiarygodnie dobrze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Teresa Pinczak

|
Wysłany: Sro Lut 01, 2012 8:48 Temat postu: |
|
|
| Wczoraj skonczylam czytac "W krainie bialych oblokow" Sarah Lark.Polecam wszystkim kobietom,dziewczynom,piekna saga rodzinna,ktora porusza.Dzisiaj zaczne ksiazke "Aniol smierci" Alexa Scarrowa,ciao,teri |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|