Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

OSKAR I PANI RÓŻA
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Powieści
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Sro Sty 01, 2003 15:00    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
Czy w ciągu dwunastu dni można poznać smak życia i odkryć jego najgłębszy sens? Dziesięcioletni Oskar nie wierzył, że to możliwe, aż do spotkania z tajemniczą panią Różą, która ma za sobą karierę zapaśniczki i umie znaleźć wyjście z każdej sytuacji... Piękna, mądra i niepozbawiona humoru opowieść o tym, jak pokonać strach, odnaleźć wiarę i nie poddać się w obliczu nieszczęścia. Ta książka da Wam siłę i nadzieję, a kto wie?, może nawet zmieni Wasze życie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marta

PostWysłany: Czw Sty 27, 2005 18:33    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Książka mnie tak wciągnęła, że przczytalam ją w 2 godzinki, co bylo dla mnie rekordem. Teraz z niecierpliwością czekam, aż kumpela pożyczy mi drugą część. Możecie mi powiedieć jak sie nazywa 2 częśc??
Powrót do góry
monika zajączkowska

PostWysłany: Sro Lut 02, 2005 23:50    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Piękna i wzruszająca opowieść o tym jak ułatwić dziecku przejście na drugą stronę...Jak przygotować małego chłopca na śmierć,jak nauczyć go kochać i sprawić by był naprawdę szczęśliwy i spełniony?...i to wszystko zaledwie w kilka dni. Świetne opowiadanie, tematyka smutna a mimo to kiedy ją czytasz uśmiechasz się sam do siebie!
Powrót do góry
Ewcia

PostWysłany: Sob Lut 05, 2005 12:36    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Świetna książeczka, która podnosi na duchu i daje dużo do myślenia. Dobra także do wszelkiego rodzaju prac;ja napisałam na przykładzie tej książki 2 prace na studiach pedagogicznych, które bardzo się spodobały! Polecam wszystkim!!!
Powrót do góry
EwA

PostWysłany: Czw Lut 24, 2005 18:15    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

To świetna książka już kilka razy ja czytałam i za kazdym razem płakałam!! Ja ją uwielbiam!! Gorąco polecam wszystkim!!
Powrót do góry
Kamil

PostWysłany: Pią Kwi 15, 2005 16:42    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Naprawdę polecam.
Powrót do góry
alunia;)

PostWysłany: Pon Maj 16, 2005 18:20    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Ksiazka jest wspaniala, zwykla malutka, a posiada cos czego nie ma zadna inna ksiazka! Przeczytalam ją dokladnie w 1 h! Cos niesamowitego przezylam czytajac... szczerze polecam!
Powrót do góry
OLa.K

PostWysłany: Pon Cze 06, 2005 12:00    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Książka znakomita. Polecam!
Powrót do góry
Martyna

PostWysłany: Pią Cze 24, 2005 10:30    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Nie jestem wstanie opisać co działo się w mojej głowie po przeczytaniu tej książki....zaczęłam doceniać smak zwykłego życia - życia które dla na jest czymś zupełnie normalnym, prozą codzienności!! BARDZO GORĄCO POLECAM!!!
Powrót do góry
@nna czudecka

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 11:20    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Do tej książki wracałam po wielokroć. DO wielu książek wracam, ale tę mogłabym czytać wciąż na nowo.To nie pierwsza tak świetna książka tego pisarza. Dlaczego dodaje mi otuchy? Albowiem jestem w podobnej sytuacji jak Oskar. Tylko że jego Pani Róża również go kocha, a moja nie chce mnie znać, czemu zresztą nie dziwię się wcale.Wiele razy płaczę przy tej powiastce.Na pewno wrócę do niej jeszcze nie raz. To jedna z najlepszych książek, jakie dotychczas udało mi się przeczytać.
Powrót do góry
Ana;)

PostWysłany: Wto Sie 09, 2005 22:19    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

[...]bista ksiazka szybko sie czyta ,wciaga,aaa..no i bardzo zyciowa .bardzo mi sie podobala;))))
Powrót do góry
alicja

PostWysłany: Pon Sie 15, 2005 12:18    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

ksiazka wrwcz idelana!
polecam dla wsyzstkich, mlody, starych naprawde duzo z niej wynioslam!
Powrót do góry
Patrycja

PostWysłany: Pią Sie 26, 2005 10:41    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

piekna opowiesc, ktora sama przezylam naszczescie tylko biernie... zadna ksiazka mnie tak nie wzruszyla , mam chlopaka ktory byl takim oskarkiem ale udalo sie, on zyje...
Powrót do góry
Aleksandra Lukas

PostWysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:11    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Bardzo podabala mi sie ksiazka Oskar i pani roza opowiada ona o dziesiecioletnim chlopcu chorym na raka ostatnie dni sweg zycia s[edza
Powrót do góry
gochna

PostWysłany: Pią Wrz 30, 2005 6:57    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Mała książeczka napisana małymie słowami, które ślą WIELKIE PRZESŁANIE..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Powieści Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: