| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Sro Sty 01, 2003 15:00 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | | Czy w ciągu dwunastu dni można poznać smak życia i odkryć jego najgłębszy sens? Dziesięcioletni Oskar nie wierzył, że to możliwe, aż do spotkania z tajemniczą panią Różą, która ma za sobą karierę zapaśniczki i umie znaleźć wyjście z każdej sytuacji... Piękna, mądra i niepozbawiona humoru opowieść o tym, jak pokonać strach, odnaleźć wiarę i nie poddać się w obliczu nieszczęścia. Ta książka da Wam siłę i nadzieję, a kto wie?, może nawet zmieni Wasze życie... |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marta
|
Wysłany: Czw Sty 27, 2005 18:33 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Książka mnie tak wciągnęła, że przczytalam ją w 2 godzinki, co bylo dla mnie rekordem. Teraz z niecierpliwością czekam, aż kumpela pożyczy mi drugą część. Możecie mi powiedieć jak sie nazywa 2 częśc?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monika zajączkowska
|
Wysłany: Sro Lut 02, 2005 23:50 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Piękna i wzruszająca opowieść o tym jak ułatwić dziecku przejście na drugą stronę...Jak przygotować małego chłopca na śmierć,jak nauczyć go kochać i sprawić by był naprawdę szczęśliwy i spełniony?...i to wszystko zaledwie w kilka dni. Świetne opowiadanie, tematyka smutna a mimo to kiedy ją czytasz uśmiechasz się sam do siebie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewcia
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2005 12:36 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Świetna książeczka, która podnosi na duchu i daje dużo do myślenia. Dobra także do wszelkiego rodzaju prac;ja napisałam na przykładzie tej książki 2 prace na studiach pedagogicznych, które bardzo się spodobały! Polecam wszystkim!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EwA
|
Wysłany: Czw Lut 24, 2005 18:15 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
To świetna książka już kilka razy ja czytałam i za kazdym razem płakałam!! Ja ją uwielbiam!! Gorąco polecam wszystkim!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamil
|
Wysłany: Pią Kwi 15, 2005 16:42 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Naprawdę polecam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alunia;)
|
Wysłany: Pon Maj 16, 2005 18:20 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Ksiazka jest wspaniala, zwykla malutka, a posiada cos czego nie ma zadna inna ksiazka! Przeczytalam ją dokladnie w 1 h! Cos niesamowitego przezylam czytajac... szczerze polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
OLa.K
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2005 12:00 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Książka znakomita. Polecam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Martyna
|
Wysłany: Pią Cze 24, 2005 10:30 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Nie jestem wstanie opisać co działo się w mojej głowie po przeczytaniu tej książki....zaczęłam doceniać smak zwykłego życia - życia które dla na jest czymś zupełnie normalnym, prozą codzienności!! BARDZO GORĄCO POLECAM!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
@nna czudecka
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 11:20 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Do tej książki wracałam po wielokroć. DO wielu książek wracam, ale tę mogłabym czytać wciąż na nowo.To nie pierwsza tak świetna książka tego pisarza. Dlaczego dodaje mi otuchy? Albowiem jestem w podobnej sytuacji jak Oskar. Tylko że jego Pani Róża również go kocha, a moja nie chce mnie znać, czemu zresztą nie dziwię się wcale.Wiele razy płaczę przy tej powiastce.Na pewno wrócę do niej jeszcze nie raz. To jedna z najlepszych książek, jakie dotychczas udało mi się przeczytać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ana;)
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2005 22:19 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
[...]bista ksiazka szybko sie czyta ,wciaga,aaa..no i bardzo zyciowa .bardzo mi sie podobala;)))) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alicja
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2005 12:18 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
ksiazka wrwcz idelana!
polecam dla wsyzstkich, mlody, starych naprawde duzo z niej wynioslam! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycja
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2005 10:41 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
piekna opowiesc, ktora sama przezylam naszczescie tylko biernie... zadna ksiazka mnie tak nie wzruszyla , mam chlopaka ktory byl takim oskarkiem ale udalo sie, on zyje... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aleksandra Lukas
|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2005 12:11 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Bardzo podabala mi sie ksiazka Oskar i pani roza opowiada ona o dziesiecioletnim chlopcu chorym na raka ostatnie dni sweg zycia s[edza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gochna
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2005 6:57 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Mała książeczka napisana małymie słowami, które ślą WIELKIE PRZESŁANIE.. |
|
| Powrót do góry |