Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Marek Edelman. Życie po prostu.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Historia i literatura faktu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Madalleno

PostWysłany: Sob Kwi 11, 2009 17:59    Temat postu: Marek Edelman. Życie po prostu. Odpowiedz z cytatem

Nigdy nie przepadałam za literaturą faktu, a historia raczej mnie odrzucała. Jakimś jednak przypadkiem sięgnęłam po tę książkę. I mimo, że tak wiele w niej historii to muszę przyznać, że czytało mi się ją znakomicie. Pozwoliła mi jako młodej osobie inaczej spojrzeć na historię II wojny światowej i ówczesną sytuację Żydów. Ukazana przez Marka Edelmana codzienność tamtych lat bardziej mnie poruszyła niż historyczne statystyki ofiar. Była to dla mnie bardzo poruszająca ale i pouczająca lektura. Ale nie była to tylko wyjątkowa lekcja historii, to była lekcja życia, godności i honoru.

A co wy myślicie o tej pozycji ? Jakie odczucia ?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Historia i literatura faktu Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: