Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

OSKAR I PANI RÓŻA
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Powieści
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Katarzyna Kieszczyńska

PostWysłany: Wto Paź 18, 2005 9:07    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

ta ksiązka wpadła mi ręce po wypadq w listopadzie.pomogła uwierzyć nie tylko w sens istnienia,ale i w Boga.stała się moim najbliższym przyjacielem,papierowym psychologiem,do ktoorego wroociłam już około 30 razy.to ksiązka dla wszystkich tych,ktoorzy zabładzili na ścieźce życia i szukają swojego swiatełka."Oskar"swieci tak jasno,jak słonce na bezchmoornym niebie;)uczy milości,pokazuje prawdziwy sens przyjaźni i naszej egzystencji.
dla mnie osobliście ksiązeczka ta ma jeszcze inny wymiar.stała się przepowiednią,proroctwem.nigdy wcześniej - pomijając 8letniego brata koleżanki - nie spotkałam się z zadnym Oskarem.Oskar Schmitta był tak naprawdę pierwszy.w kweitniu w moim zyciu pojawił się inny Oskar,który mam nadzieję długo zadomi się na kartach mojej historii...w związQ z tym,mój ukochany cytat:
"szanowny Panie Boze,dzieQje,ze dałes mi poznać Oskara".

ksiązeczka nawet dla tych,ktoorzy uważają,że czytanie to"zdura,odchyłka,bezsens,jajo".
dla wszystkich tych,ktoorzy choć przez chwilę czują się obco w naszych realiach...
- "codziennie patrz na Świat,jakbyś oglądał Go poraz pierwszy."

GORRRRRĄCO POLECAM!
naprawdę warto!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olcia@@@

PostWysłany: Sro Lis 02, 2005 20:25    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

super książka !!! doslownie przed chwilą oglądałam film extra ale książka i tak lepsza
Powrót do góry
pAULA

PostWysłany: Sob Lis 26, 2005 11:07    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Nie mam słów aby opisać jak piękna jest ta książka. czy jest druga część?? z checia bym ogladnela film ale niestety nei mam...
Powrót do góry
iwona

PostWysłany: Czw Gru 01, 2005 19:01    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Przedchwilą skończyłam czytaćtą książke siedze i rycze SadSadSad Ajest 2 część nic nie wiedziałam prosze powiedzcie micos o niej!!!!!!!
Powrót do góry
Małgosia

PostWysłany: Sro Gru 21, 2005 14:21    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

ksiazka jest super.po raz pierwszy poplakalam sie cvzytajac ksiazke.Polecila mi ja nauczycielka jako ksiazka do pracy na ustna mature.Wielkie dzieki.Ona jest wielkim przeslaniem dla ludzi.Krotka,oczywista,proste slowa i jak wzrusza.polecam wszytskim.Nie bedziecie zalowac
Powrót do góry
OLA CIEKOT

PostWysłany: Nie Gru 25, 2005 10:15    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

ksiazka jest wspaniała ostatni list ten od cioci róży jest prze piękny dlatego recytować będę go na konkursie . jest piekna poprostu brak mi słów
Powrót do góry
EwelinaTomaszewska

PostWysłany: Pon Sty 02, 2006 21:18    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Rewelacyjna książka, czytalam ja z przyjemnoscią zmienilam troche nastawienie do życia, daje do myslenia. Jest ponadczasowa. Polecam
Powrót do góry
Lili

PostWysłany: Sro Sty 04, 2006 19:59    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Ta ksiązka jest po prostu wspaniała. Fantastycznie napisana, wruszajaca. Nie ma chyba osoby ktorej by nie wciagnela do zastanowienia sie nad sensem zycia.
Powrót do góry
Aga

PostWysłany: Sro Mar 01, 2006 9:39    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Taka książka trafia do mnie raz na 100 przeczytanych. wkońcu coś mądrego, uczącego i z humorem. Grzechem jest jej nie przeczytać.
Powrót do góry
sara korc

PostWysłany: Sro Mar 01, 2006 19:07    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Cóż mogę o niej powiedzić,krótki wers tej ksiąki usłyszałam na lekcji religii w szkole.Bardzo mnie zaciekawiła jednak nie miałm możliwości przeczytania jej dlatego chcac nie chcac zapomniałam o niej do czasu az któregoś dnia zobaczyłam ja na stoliku mojej siostry.do razu wzięłam sie do czytania po mimo tego ze było juz poźno.przeczytałm ja w dosłownie 1h i po skończenu zamkęłam oczy wzięłam głebszy oddech i po prostu sie popłakałam za wzruszenia.to było niesamowit doświadczenie jaki wówczas doznałam. tak mała a z takim przesłaniem... ksiązka jest cudowna i strasznie poeca ja wszystkim ponieważ może on uświadomi niektórych jak waża jest nadzieja miłość oraz zaufanie do Boga.
Powrót do góry
marika

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 17:57    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

książka zarąbista! przeczytalam ja w nie cala godzine! naprawde wciaga i jest pouczajaca! opisuje historie, ktore czesto zdazaja sie w naszym codziennym zyciu! serdecznie polecam ja wszystkim i pragne podziekowac autorow, poniewaz ta ksiazka do mnie trafila i dala mi do myslenia:) pa
Powrót do góry
madzia_mucha

PostWysłany: Sob Lip 15, 2006 16:38    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

Ta ksiażka jjjjest najjjlepsza jaką czytałam w swoim życiu.
Pod koniec gdy pisała pani róz płakałam.Crying or Very sad
Powrót do góry
gość

PostWysłany: Pon Lip 17, 2006 16:04    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

książka fantastyczna. bardzo podobały mi się listy do Pana Boga, które pisał Oskarek. Również postać cioci Róży była super-szczególnie jej pomysły i opowieści o zapaśniczkach. szkoda, że książka skończyła się w taki sposób Sad . no ale cóż widocznie tak miało być.
Powrót do góry
bochenek

PostWysłany: Pon Lip 17, 2006 16:06    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

i zapomniałam dodać,że bardzo podobała mi się przyjaź Oskarka z Pegiblue Smile . (post wyżej to ja napisałam)
Powrót do góry
mimi

PostWysłany: Pon Wrz 25, 2006 14:32    Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA Odpowiedz z cytatem

NAJLEPSZA KSIĄŻKA W MOIM ŻYCIU. NIE DA SIĘ TEGO OPISAĆ, TRZEBA PRZECZYTAĆ. POLECAM!!!!!!!!:surprised:
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Powieści Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5

Skocz do: