| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Katarzyna Kieszczyńska
|
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 9:07 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
ta ksiązka wpadła mi ręce po wypadq w listopadzie.pomogła uwierzyć nie tylko w sens istnienia,ale i w Boga.stała się moim najbliższym przyjacielem,papierowym psychologiem,do ktoorego wroociłam już około 30 razy.to ksiązka dla wszystkich tych,ktoorzy zabładzili na ścieźce życia i szukają swojego swiatełka."Oskar"swieci tak jasno,jak słonce na bezchmoornym niebie;)uczy milości,pokazuje prawdziwy sens przyjaźni i naszej egzystencji.
dla mnie osobliście ksiązeczka ta ma jeszcze inny wymiar.stała się przepowiednią,proroctwem.nigdy wcześniej - pomijając 8letniego brata koleżanki - nie spotkałam się z zadnym Oskarem.Oskar Schmitta był tak naprawdę pierwszy.w kweitniu w moim zyciu pojawił się inny Oskar,który mam nadzieję długo zadomi się na kartach mojej historii...w związQ z tym,mój ukochany cytat:
"szanowny Panie Boze,dzieQje,ze dałes mi poznać Oskara".
ksiązeczka nawet dla tych,ktoorzy uważają,że czytanie to"zdura,odchyłka,bezsens,jajo".
dla wszystkich tych,ktoorzy choć przez chwilę czują się obco w naszych realiach...
- "codziennie patrz na Świat,jakbyś oglądał Go poraz pierwszy."
GORRRRRĄCO POLECAM!
naprawdę warto! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olcia@@@
|
Wysłany: Sro Lis 02, 2005 20:25 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
super książka !!! doslownie przed chwilą oglądałam film extra ale książka i tak lepsza |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pAULA
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2005 11:07 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Nie mam słów aby opisać jak piękna jest ta książka. czy jest druga część?? z checia bym ogladnela film ale niestety nei mam... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
iwona
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2005 19:01 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Przedchwilą skończyłam czytaćtą książke siedze i rycze   Ajest 2 część nic nie wiedziałam prosze powiedzcie micos o niej!!!!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małgosia
|
Wysłany: Sro Gru 21, 2005 14:21 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
ksiazka jest super.po raz pierwszy poplakalam sie cvzytajac ksiazke.Polecila mi ja nauczycielka jako ksiazka do pracy na ustna mature.Wielkie dzieki.Ona jest wielkim przeslaniem dla ludzi.Krotka,oczywista,proste slowa i jak wzrusza.polecam wszytskim.Nie bedziecie zalowac |
|
| Powrót do góry |
|
 |
OLA CIEKOT
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2005 10:15 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
ksiazka jest wspaniała ostatni list ten od cioci róży jest prze piękny dlatego recytować będę go na konkursie . jest piekna poprostu brak mi słów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EwelinaTomaszewska
|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 21:18 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Rewelacyjna książka, czytalam ja z przyjemnoscią zmienilam troche nastawienie do życia, daje do myslenia. Jest ponadczasowa. Polecam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lili
|
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 19:59 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Ta ksiązka jest po prostu wspaniała. Fantastycznie napisana, wruszajaca. Nie ma chyba osoby ktorej by nie wciagnela do zastanowienia sie nad sensem zycia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 9:39 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Taka książka trafia do mnie raz na 100 przeczytanych. wkońcu coś mądrego, uczącego i z humorem. Grzechem jest jej nie przeczytać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sara korc
|
Wysłany: Sro Mar 01, 2006 19:07 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Cóż mogę o niej powiedzić,krótki wers tej ksiąki usłyszałam na lekcji religii w szkole.Bardzo mnie zaciekawiła jednak nie miałm możliwości przeczytania jej dlatego chcac nie chcac zapomniałam o niej do czasu az któregoś dnia zobaczyłam ja na stoliku mojej siostry.do razu wzięłam sie do czytania po mimo tego ze było juz poźno.przeczytałm ja w dosłownie 1h i po skończenu zamkęłam oczy wzięłam głebszy oddech i po prostu sie popłakałam za wzruszenia.to było niesamowit doświadczenie jaki wówczas doznałam. tak mała a z takim przesłaniem... ksiązka jest cudowna i strasznie poeca ja wszystkim ponieważ może on uświadomi niektórych jak waża jest nadzieja miłość oraz zaufanie do Boga. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marika
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 17:57 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
książka zarąbista! przeczytalam ja w nie cala godzine! naprawde wciaga i jest pouczajaca! opisuje historie, ktore czesto zdazaja sie w naszym codziennym zyciu! serdecznie polecam ja wszystkim i pragne podziekowac autorow, poniewaz ta ksiazka do mnie trafila i dala mi do myslenia:) pa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madzia_mucha

|
Wysłany: Sob Lip 15, 2006 16:38 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
Ta ksiażka jjjjest najjjlepsza jaką czytałam w swoim życiu.
Pod koniec gdy pisała pani róz płakałam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gość
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 16:04 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
książka fantastyczna. bardzo podobały mi się listy do Pana Boga, które pisał Oskarek. Również postać cioci Róży była super-szczególnie jej pomysły i opowieści o zapaśniczkach. szkoda, że książka skończyła się w taki sposób . no ale cóż widocznie tak miało być. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bochenek
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 16:06 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
i zapomniałam dodać,że bardzo podobała mi się przyjaź Oskarka z Pegiblue . (post wyżej to ja napisałam) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mimi
|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 14:32 Temat postu: OSKAR I PANI RÓŻA |
|
|
| NAJLEPSZA KSIĄŻKA W MOIM ŻYCIU. NIE DA SIĘ TEGO OPISAĆ, TRZEBA PRZECZYTAĆ. POLECAM!!!!!!!!:surprised: |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|