Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

UCZNIOWIE SPARTAKUSA
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura podróżnicza i przygodowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gandalf
Administrator

PostWysłany: Sro Sty 01, 2003 15:00    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.

Cytat:
W starożytnym świecie niewolnikiem może stać się prawie każdy. W wielu zamorskich krajach bandy ludzi żądnych pieniędzy nocami napadały na domy ubogich i uprowadzały całe rodziny. Zdobytych w ten sposób jeńców niczym przedmioty sprzedawano na targach niewolników. Trzynastoletni Grek Kalias dzielił los milionów takich nieszczęśników. Stracił nie tylko wolność, ale ukochaną rodzinę - został rozdzielony z matką. Zaprzysiągł sobie, że zrobi wszystko, aby ją odnaleźć i wykupić. Sam trafił do majątku bezwzględnego bogacza Waryniusza. Szlachetny chłopiec nie mógł pogodzić się z traktowaniem służby - wielokrotnie poniżany i katowany postanowił uciec. Jako zbiegły niewolnik trafił do szkoły gladiatorów. Miał szczęście, ponieważ tam poznał dzielnego Spartakusa. Człowieka, który poprowadził miliony niewolników do wolności. Czy Kaliasowi i jego matce dane będzie ponownie zaznać szczęścia niezależności?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Pidżej

PostWysłany: Pon Lut 07, 2005 15:01    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

Mam to przeczytać na dodatkowe z histy...
Powrót do góry
Malutka

PostWysłany: Sro Mar 16, 2005 15:24    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

Ta książka jest beznadziejna i nudna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Asia Znój

PostWysłany: Czw Kwi 07, 2005 17:34    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

właśnie mam tą lekture i nie chce mi się czytać. dlatego weszłm na tą stronę. nawet fajna . nie zgadzam się z wypowiedzami . chociasz uważam że ta lektura powinna byc opisana w całości.
Powrót do góry
Klakra k

PostWysłany: Pon Maj 23, 2005 15:29    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

właśnie mam tą lekturę w szkole, jest bardzo cięszka do czytania :zrubcie coś z tym! bo nie bende jej polecać nikomu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
klakra k

PostWysłany: Nie Maj 29, 2005 19:00    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

sami odpowiedcie sobie na to pytanie.weszłam na tąstrone bo chciałam pzreczytać streszczenie, a nie odpowiadać na beznadziejne pytania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
ja

PostWysłany: Pon Maj 30, 2005 12:53    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

właśnie przeczytałam, znakomita książka. Polecam!!
Powrót do góry
pawel

PostWysłany: Czw Paź 06, 2005 15:25    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

nawet nie czytalem ale tytul moze byc
Powrót do góry
ja1

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 13:59    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

ksiazka jest dla tych co interesuja sie historia! mi sie bardzo podobala
Powrót do góry
wojtek

PostWysłany: Nie Gru 18, 2005 14:56    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

Super książka polecam !
Powrót do góry
L)egionista

PostWysłany: Nie Gru 18, 2005 15:01    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

Super książka mósiałem przeczytać do szkoły ale duża przyjemność książka która jest na podium w rankingu moich ulubionych książek . Polecam !! Razz : - ) Very Happy ☺☻♀
Powrót do góry
wojtek

PostWysłany: Nie Gru 18, 2005 15:08    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

Super książka polecam !
Powrót do góry
paula

PostWysłany: Wto Gru 20, 2005 13:43    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

ta ksiazka jest najfajniejsza jaka czytalam super
Powrót do góry
GIOszek

PostWysłany: Sro Gru 21, 2005 19:35    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

hmm nie doczytalem bo w szkole omawiamy recezja ksiazki help
1 tytul
2 czesc info.
3 co w ksiazce nnowia
4. OPinia
Powrót do góry
M@ł@P@I@S@Z@O@N@

PostWysłany: Wto Sty 03, 2006 18:57    Temat postu: UCZNIOWIE SPARTAKUSA Odpowiedz z cytatem

nie miałem jeszcze tej książki jako lektury lecz przeczytałem ją w wieku 10lat i uwazam że jest świetna
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Literatura podróżnicza i przygodowa Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do: