| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
łowik

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 13:03 Temat postu: sklep z książkami elektronicznymi |
|
|
Witam,
Mam do Was takie pytanie, które mam nadzieję przerodzi się w jakąś ciekawą dyskusje? Czy uważacie, że w dzisiejszych czasach prowadzenie sklepu z czasopismami i książkami elektronicznymi lub w formacie mp3 ma jakąś przyszłość? Korzystacie z tego czy bardziej polegacie na rapidshare czy sieciach p2p? z góry dziękuje za opinie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edziulka

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 15:30 Temat postu: |
|
|
Hmm..., ja nie przepadam za audio bookami. By słuchać książkę, trzeba (tak jak przy czytaniu) być skupionym. A skoro mam czas, by leżeć do góry brzuchem i słuchać, to tym bardziej mam czas, by samej przeczytać . Poza tym głos osoby czytającej, intonacja, barwa itepe ma istotny wpływ na interpretację tekstu. Zatem ja wolę sama czytać i się skupiać, niż skupiać się usilnie i próbować słuchać .
A jeśli chodzi o gazety, pisma czy książki w formie elektronicznej to... czytam w ten sposób tylko NaszeMiasto.pl i lokalną gazetę. Pozostałą prasę (PRESS, Gazeta Wyborcza, Dziennik Polska Europa Świat, Angora, inne czasami) wolę w normalnej, tradycyjnej, papierowej formie. Lubię niezależność - czytam tam, gdzie chcę (np. pks), jak chcę (np. leżąc), z czym chcę (np. z obiadem), kiedy chcę (np. o o 22.00). Wzrok mniej się psuje, mniej męczy. Zdecydowanie jestem za tradycyjnymi formami prasy . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
łowik

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 17:00 Temat postu: |
|
|
| W zupełności się z Tobą zgadzam. Dużo zależy od rzeczy, która się czyta. Niektóre pozycję mogłyby się nadawać na czytanie na ekranie ( IMO książki z branży IT ) ale inne kompletnie odpadają . Btw zna może ktoś jakiś sklep, który prezentuje jakaś bogatą ofertę takich materiałów? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olszoowa

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 22:46 Temat postu: |
|
|
sens ma bo e-booki wciąż tańsze
a audio?
cóż ja jestem wzrokowcem i poptrzebuję zobaczyć by uwierzyć
słuchając nie ogarniam wszystkiego
no to czytam
i zdecydowanie papier  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
łowik

|
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 21:24 Temat postu: |
|
|
macie jakieś sklepy z czasopismami/e-bookami godne polecenia ?. Są specjalne platformy do tworzenia takich rzeczy. Ktoś słyszał, korzystał ? Czy większość korzysta namiętnie z p2p? Co do książek audio to dla mnie spalony pomysł totalnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam24

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 18:36 Temat postu: |
|
|
Siema wszystkim,
Ja całkiem niedawno znalazłem w Internecie fajny sklep z e-książkami (i nie tylko) - [...]. Muszę przyznać, że mają naprawdę ogromny wybór, a i ceny są przyzwoite. Można nawet znaleźć ciekawe darmowe e-booki. Ja zamówiłem sobie "Umiejętnośc przekonywania i dyskusji" i jestem bardzo zadowolony.
mod:
usunięcie linków - PROSZĘ O WPISY ZGODNE Z ZASADAMI ZDROWEJ I UCZCIWEJ KONKURENCJI |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akore

|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 23:07 Temat postu: |
|
|
A czy są jacyś zwolennicy audiobooków?
Ja po części do nich należę.
Bardzo podoba mi się technika modulacji głosem, ciekaw też jestem innych interpretacji.
Przyzna się że nie kupuję audiobooków. Ale mam zamiar zacząć.
A zacznę od serii "Mistrzowie Słowa" Gazety W _________________ SZsszkyk... kropka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pon Lis 02, 2009 23:44 Temat postu: |
|
|
[quote] A czy są jacyś zwolennicy audiobooków? [/qutoe]
Są A przynajmniej - jest. Ostatnio przekonuję się do tego typu formy odbioru książki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 15:44 Temat postu: |
|
|
| Oj ja lubię mieć książkę w ręce gdy ją czytam, choć myślę , że za jakiś czas audiobooki będą już tak popularne, że sama się do nich przekonam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akore

|
Wysłany: Wto Lis 03, 2009 23:08 Temat postu: |
|
|
Co do gazet internetowych korzystam jedynie z darmowych.
(zawsze zastanawiało mnie jak zyskują redaktorzy takiej gazety... może robią to dla dobrego samopoczucia... )
A e-booki w ostateczności... _________________ SZsszkyk... kropka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
goskaf1

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2009 21:39 Temat postu: |
|
|
| zgadzam sie z Akore |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Akore

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 0:08 Temat postu: |
|
|
Dziękuję
A jak już pisałem o "Mistrzach Słowa" to może przy okazji- ma ktoś?
(może chce sprzedać?) _________________ SZsszkyk... kropka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
phantomka91

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2009 21:47 Temat postu: |
|
|
| Uważam, że prowdzenie sklepu z e-bookami i audiobookami ma przyszłośc, w innym wypadku nie istniałoby tyle firm zajmujących sie taką działalnością. Jest to rynek dopiero rozwijający się. Większość ludzi wciąż woli tradycyjne książki- takie, które mogą dotknąć, chwycić właśnymi rękami. Ja również do nich należę, chociaz coraz bardziej przekonuje się do e-booków (niestety moje oczy gorzej do tego nakłonić, często się buntują), niestety jako wzrokowiec mogę zapomnieć o audiobookach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Atkaa

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 22:09 Temat postu: |
|
|
Tak jak margaryna nie wyparła masła, tak i książki audio pozostawią miejsce książkom tradycyjnym. Są to po prostu dwa różne formaty, które odpowiadają na inny styl życia oraz czerpania wiedzy, rozrywki, poznawania literatury.
Ja osobiście bardzo lubię słuchać książek, szczególnie kiedy lektor wpadnie mi w ucho Znalazłam świetną księgarnię w Warszawie. Wystarczy wpisać "książki do słuchania" i przeglądać ogromne zbiory dostępnych tam audio  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Riel

|
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 16:35 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie wolę tradycyje książki. Ebooki to już nie to samo; czytam je tylko wtedy gdy to kontynuacja, tzn. przeczytam kilka książek z jednej serii na papierze to dalej mogę czytac ebooki. Czasem lubię też posłuchać audiobooka i potrenować wyobraźnię.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|