| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gandalf Administrator

|
Wysłany: Sro Sty 01, 2003 15:00 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Opinie ze strony Księgarni Gandalf, zapraszamy serdecznie do dalszej dyskusji.
| Cytat: | | Książka opowiada historię Eragona chłopca, który pewnego dnia znajduje smocze jajo. Od tego momentu zaczyna się jego przygoda z magią, czarami i oczywiście jego smokiem. Świetna pożywka dla wyobraźni. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
arya
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2005 15:44 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Książka jest bez porównania najlepsza. Eragon znajduje pewien magiczny kamień. Eragon.... tak miał na imie elfi jeździec (jeźdźcy latali i bronili alagaesi). Może ma to związek z historią?
Wyjawie wam tajemnice: z historią Eragona i Saphiry.
Kto to Saphira? Przeczytaj! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arya
|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2005 15:47 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
sprostowanie" jeźdźcy latali na smokach i bronili alagaesi (nie najlepiej pisze recenzje.
Dowiedz się kto to ARYA, BROM, MURTAG, KRÓL GALBATORIX, CIEŃ, URGALE, KULLE,AIJCHAD, GARROW, RORRAN, ANGELA... I OCZYWIŚCIE Saphira i Eragon! I wiele innych bohaterw.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elfka_arya
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2005 13:59 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
zgadzam się z toba, ta ksiazka jest genialna. tak mnie wciagnela, ze czytalam ja tak dlugo, az litrery zaczely mi sie zlewac!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arya
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2005 15:54 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
To znowu ja! Tak bardzo podobał mi się Eragon (przeczytałam 6razy), że teraz czytam ngielską wersje! Poski tłumacz wniósł dość dużo zmian, wiec jak kogoś nie odstrasza czytać po angielsku, to jest lepiej, chociaż polska wersja nie jest wiele gorsza od angielskiej. Uwaga!
2 częśc : Eldest pojawi się po angielsku 28 sierpnia! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arya
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2005 15:58 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Jak ktoś napisze tu, że ERagon mu się nie podobał, lub jeszcze gorzej np., że to beznadziejna książka, rozerwę na strzępy (więc razdzę jednak pisać same pochlebsta na temat tej książki) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
arya
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2005 15:59 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
I każdy w ocenie czytelników ma dawać 10 punktów! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eragon
|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2005 12:55 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Jestem wielkim fanem ERAGONA. Zgadzam się z biema paniami. Książka jest niesamowita. Wcześniej nie czytałem za dużo książek, bo myślałem, że wszystkie są tak nudne jak nasze lektury, ale odkąd dostałem na urodziny Eragona..... Czytam dużo więcej! Są fajne książki, ale wątpie, czy książka, którą kiedykolwiek przeczytam pobije E., chyba, że Najstarszy tego samego autora. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Urgal
|
Wysłany: Sob Kwi 23, 2005 18:53 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Jestem fanem, bo ta książka jest też o mnie. To mnie zwoje mózgowe wysypały się z głowy! Jestem z tego bardzo dumny! Polecam, czytajcie o mnie chętnie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kaczor_91
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2005 19:24 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
mi sie osobiście średnio podobała(wole Sapkowskiego : ) ) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elves
|
Wysłany: Czw Cze 09, 2005 11:30 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Ta książka to prawdziwy hit. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wampi
|
Wysłany: Pią Cze 10, 2005 11:57 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
książka jest super nie moge doczekać sie drugiej czesci i ekranizacji . jest tak super ze nie wiem co wiencej napisac bo poprosu brak sów !!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marta
|
Wysłany: Pią Cze 10, 2005 13:06 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Eragon to fantastyczna książka z trylogi DZIEDZICTWO.Opowiada o chłopcu który podrożuje ze smokiem Saphirą i Bromem, Po śmierci Broma ma przyjaciela Murtagha który jest synem Montarza.Trafiaję do celi gdzie jest ...ELFKA.Musicie sami przeczytać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marta
|
Wysłany: Pią Cze 10, 2005 13:12 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Elfka była torturowana przez cienie(To wiecie jeśli przeczytzcie) Musi bostać odtrótkę by nie umrzeć! Jak potoczą się ich losy? Gdzie dojadą? czy uratują elfke? MUSICIEPRZECZYTAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PA! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
she
|
Wysłany: Sob Cze 11, 2005 12:53 Temat postu: ERAGON Dziedzictwa Księga pierwsza |
|
|
Eragona kupilam dopiero kilka dni temu :] .. jestem dopiero w polowie ale jak dotad uwazam ksiazke ze ksiazka jest niesamowita ... nie przynudza mimo wielu opisow (co niestety czesto zdarza sie dojzalym i doswiadczonym pisarzom ksiazek fantasy) ... wieeeelki plusior za to dla autora ... no i kolejny za pomysl i ubranie go w slowa ;] ... +5 w skali od 1 - 6 (moglaby byc troche grubsza ;p) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|