| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
SzATaNeK SeRDuSZeCzKo

Dołączył: 10 Maj 2009 Posty: 80 Skąd: Z IV rozdziału książki o gremlinach
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 9:34 Temat postu: |
|
|
W komiksach praktycznie nie gustuję... czasem zajrzę do kartonu z komiksami z dzieciństwa i sięgnę po Thorgala lub Kaczora Donalda , do dzisiaj został mi do niego sentyment , i wielu innych. Ale za to jestem fanem japońskiej kreski i czytania wspak xD Ulubione tytuły : Naruto , Neon Genesis Evanagelion i sentymentalnie Dragon Ball  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
brujo

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 8:25 Temat postu: |
|
|
1.Spiderman - albo jest super albo nierozmawiamy wogóle!!!
2.Jeż Jerzy
3.LOBO _________________ Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 17:22 Temat postu: |
|
|
A ja jakos nie mialem okazji wychowywac sie na komiksach... Jedynym, ktory czytalem w bardzo odleglej mlodosci byl "Tymek i Mistrz", moze ktos kojarzy  _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 17:28 Temat postu: |
|
|
1) Thorgal
2) Jeż Jerzy
3) Garfield
Mmm .. Kaczor Donald się liczy? ^^ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 17:58 Temat postu: |
|
|
Ja tylko Kaczora Dolanda czytałam, a i tak tylko siostrze
Za to z Garfieldem miałam wielką fioletową księgę zagadek jak byłam mała Ale komiksu nigdy nie widziałam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luthien_Sara

|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 20:43 Temat postu: |
|
|
Mnie najbardziej podoba się Naruto. Choć właściwie oglądałam serial, a komiks zaczęłam czytać nie dawno. _________________ "Czas ucieka, wieczność trwa" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aleksandra1994

|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
w dzieciństwie może jeden przeczytałam
a tak nie lubię  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
18alexa18

|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 17:44 Temat postu: |
|
|
A ja za młodu czytałam smerfy, to było yu nas bardzo modne.
A obecnie lubię Angel Sanctuary, mangę. _________________ Sunsetter... None Better... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marx

|
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 13:00 Temat postu: |
|
|
Thorgal towarzyszący mi od podstawówki, to zdecydowanie mój faworyt.
I z mnej oczywistych Sandman Gaimana, Aliens Vs Predator Steva Perrego ale w zasadzie tylko historia Nogyhi (chyba tak sie nazywała) komiks miał klimat który po prostu był nieosiągalny w dennej ekranizacji.
No i może jeszcze 48 stron bo to takie polskie (hamerykańskie) było  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
uwe

|
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 23:00 Temat postu: |
|
|
Thorgal
Kajko i Kokosz
potem czytywałam też giganty z Kaczorem Donaldem i spółką. _________________ Zawsze mówię prawdę, nawet kiedy kłamię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
EMC

|
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 18:24 Temat postu: |
|
|
Ja uwielbiam Thorgal'a i Asterix'a  _________________ 'Silna i gorzka choroba książkowa rozpanoszyła sie w duszy. Jakież to haniebne być przywiązanym do tej bezwładnej masy papieru, druku i uczuć umarłych ludzi' |
|
| Powrót do góry |
|
 |
joan_stark

|
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 20:58 Temat postu: |
|
|
Jakoś nie czytuję komiksów. Kiedyś czytałam Kaczora Donalda, a jedyny, jaki mam teraz w domu, to Opowieści Makabryczne.  _________________ "Najstarszym i najsilniejszym uczuciem znanym ludzkości jest strach. A najstarszy i najsilniejszy rodzaj strachu to strach przed nieznanym." H.P. Lovecraft
www.premieryksiazkowe.blogspot.com |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 17:38 Temat postu: |
|
|
---------- 14:14 19.09.2010 ----------
"Pięć to liczba doskonała" Igorta, a poza tym seria Lupus i "Trzy Cienie" to są fantastyczne komiksy.
---------- 17:38 01.11.2010 ----------
Czasem dobrze jest sięgnąć po komiks, zrobić sobie przerwę od "ciężkiej literatury". Poza tym dziś na świecie wydawane są świetne komiksy. Ja chyba najbardziej lubię te francuskich autorów. Chociaż nie... wartość komiksu wcale nie zależy od narodowości pisarza/ grafika, a to, że autor moich ulubionych jest francuzem-to akurat przypadek. Wybaczcie mi ten monolog:) Pozdrawiam  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kmaro

|
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 13:45 Temat postu: |
|
|
Tytus, Romek i A'Tomek....to jest komiks ktory bardzo lubilem w moim wczesnym dzieciństwie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 19:14 Temat postu: |
|
|
| Kmaro napisał: | Tytus, Romek i A'Tomek....to jest komiks ktory bardzo lubilem w moim wczesnym dzieciństwie  |
Ja od nich właśnie zaczynałem. Potem komiksem się wogóle nie interesowałem, zagłębiałem się w tajniki poezji naszych wieszczów, jakieś cienkie horrory, fantastykę i dużo książkek młodych, współczesnych pisarzy. Natomiast "komiks" to był dla mnie tylko "Tytus Romek i A'tomek"... Gdy przyjaciel( fan komiksów) zaczął wciskać mi komiksy zdałem sobie sprawę jak bardzo się pomyliłem... Dopiero wtedy mój "horyzont komiksowy" się gwałtownie poszerzył. Och! I te grafiki! Jak ja lubię rysować.... Komiksy to już po trosze moja namiętność. Uwielbiam przekładać sztywne kartki pachnące nowościa, całe zapełnione niesamowitymi, pięknymi, jedynymi( bo wszystkie są jedyne i unikalne) obrazkami, grafikami... Jeśli nie mieliście do czynienia ze współczesnymi komiksami, zachęcam gorąco!  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|