| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pipi

|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 13:12 Temat postu: James Rollins ale nie Indiana Jones |
|
|
| Czytałam jego Czarny zakon i Mapę trzech mędrców, mieści się chyba w dziale sensacji, ktoś to czytał lub ktoś zna jeszcze coś w tym stylu? Co o nim sądzicie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 10:42 Temat postu: |
|
|
Ja jeszcze nie miałam okazji przeczytać którejkolwiek z jego książek. Wiem, że zasłynął najbardziej dzięki książkom z przygodami Indiany Jonesa, ale słyszałam jeszcze o "Lodowej pułapce" i bodajże "Amazonii". Zdaje mi się, że to bardziej przygodowe książki. W sumie pod sensację też da się przypiąć.
Jeśli chodzi o "Amazonię", to z opisu bardzo mi się podoba, może kiedyś uda mi się przeczytać. "Lodową pułapkę" znam ze słyszenia. Jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do czytania dzieł Jamesa Rollinsa. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:00 Temat postu: |
|
|
Ja również z tego autora znam tylko Indiana Jonesa. Ale bardzo mi się podobało. O innych dziełach za dużo nie słyszałam niestety:( _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 12:29 Temat postu: |
|
|
Może ktoś choć trochę przybliżyć o czym są "Czarny zakon" i "Mapa trzech mędrców" albo chociaż czy warto przeczytać?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:20 Temat postu: |
|
|
Dołączam się do prośby i dołączam jeszcze jedną pozycję do prośby, mianowicie "Lodową pułapkę"  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 13:12 Temat postu: |
|
|
Mapa trzech mędrców - nocne nabożeństwo w katedrze w Koloni zostaje przerwane przez napastników przebranych za mnichów, zabjają wszystkich w dziwny sposób i kradną relikwie. Okazuje się że w sprawę zamieszana jest organizacja o nazwie Trybunał Smoka. Czyli średniowieczna zagadka, tajemnice alchemików i pogoń po Europie, i nie tylko, w poszukiwaniu rozwiązania.
Czarny Zakon- początek jest taki: Breslau, maj 1945, oddział SS dokonuje egzekucji naukowców pracujących nad tajnym projektem. Dalej już wspólcześnie: epidemia w niedostępnym klasztorze w Himalajach, kradzież dokumentów z epoki wiktoriańskiej i oczywiście wielka zagadka do rozwiązania.
Niestety LOdowej pułapki jeszcze nie czytałam mam tylko notatkę o niej w jednej z książek. Co do dwóch pozostałych to przeczytałam je niemalże za jednym zamachem, ponieważ lubię taki typ, kiedy przewijają się zagadki i tajemnice przeszłości, to mnie się podobały. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yen

|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 22:50 Temat postu: |
|
|
Chyba warto umieścić te pozycje na słynnej już i dobrze znanej wszystkim liście 'do przeczytania'  _________________ "Ułamek sekundy niech nie decyduje o moim patrzeniu na świat" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 20:15 Temat postu: |
|
|
| Dodaję jeszcze Piaskową burzę, właśnie skończyłam czytać i polecam wszystkim którzy lubią wartką akcję i tajemnicę z przeszłości do rozwiązania w jednym. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 19:31 Temat postu: |
|
|
nieee... tylko nie kolejna książka-do-przeczytania! niedługo będę musiała to gdzieś zapisywać! Połowę pozycji mam, ale z resztą zdaję się na własną pamięć... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 21:49 Temat postu: |
|
|
Lepiej zapisuj, dobrze radzę bo wcześniej czy później część z głowy wyleci i będą myśli w stylu: "to chyba było jakoś tak(tytuł), a może to było innego autora?". Ja tak miałam.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 11:31 Temat postu: |
|
|
Czyżbym musiała założyć osobny zeszyt? Myślisz że 96 kartkowy wystarczy?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Psotka

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 12:10 Temat postu: |
|
|
Na jakiś czas na pewno Potem założysz nowy
Aha, no i zależy jakie duże masz pismo. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gdzieś_tam

|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 12:47 Temat postu: |
|
|
hahah. Na razie może ograniczę się do notesika, który mam pod ręką. Poza tym nie mam po co zapisywać pozycji, które mam na półce i czekają na przeczytanie, więc listę da się ograniczyć.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pipi

|
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 11:16 Temat postu: |
|
|
| A ja prowadzę zeszyt i zapisuję wszystkie pozycje które mam na półce, trochę się tego nazbierało i wolę mieć to wszystko spisane, a te które już przeczytałam po prostu zaznaczam haczykiem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|