Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Krzysztof Pazdro

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Podręczniki i edukacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fenek6665

PostWysłany: Pią Wrz 17, 2010 23:19    Temat postu: Krzysztof Pazdro Odpowiedz z cytatem

Krótko mówiąc, co myślcie o panu Pazdro? Które tytuły polecacie a które odradzacie? Szczególnie interesują mnie książki które napisał dla przygotowujących się do matury.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
wiktoria92

PostWysłany: Sob Wrz 18, 2010 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o zbiór zadań z chemii to typy zadań kompletnie nie pokrywają się z tymi występującymi na maturze. Są zbyt zawiłe i brak tam typowo maturalnych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bunia91

PostWysłany: Nie Wrz 19, 2010 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak byłam w liceum to korzystałam tylko przez rok z tej książki, bo kompletnie mi nie podpasowała do moich przygotowań. Często się zdarzało, że zaglądałam do wszystkich innych oprócz tej, bo z zadaniami do matury nie ma zbyt wiele wspólnego. Osobiście polecam Vademecum z Operonu, który do każdego przedmiotu przygotował książkę podzieloną odpowiednio na działy, gdzie jest teoria, gotowe przykłady charakterystycznych, rozwiązanych zadań, do tego masz do samodzielnego rozwiązania i płytke z arkuszami maturalnymi. Jak przygotowywałam się do matury bardzo mi pomogły Wink
swistunka

PostWysłany: Pon Wrz 20, 2010 2:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Osobiście polecam Vademecum z Operonu, który do każdego przedmiotu przygotował książkę podzieloną odpowiednio na działy, gdzie jest teoria, gotowe przykłady charakterystycznych, rozwiązanych zadań, do tego masz do samodzielnego rozwiązania i płytke z arkuszami maturalnymi.

Nie wiem jak Operon stoi z chemią, ale nie polecam tego wydawnictwa zdecydowanie jeśli chodzi o matmę, geografię i polski. Zakres materiału dostosowane do wytycznych operonowskich, a niekoniecznie maturalnych, no i dużo błędów nawet w arkuszach maturalnych. Ot Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bunia91

PostWysłany: Pon Wrz 20, 2010 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z mtma nie do końca się zgodzę. Sama przygotowywałam się do matury z Vademecum z Operonu i byłam zadowolona z wyniku na maturze, a to zdecydowanie nie moja dziedzina nauki Razz
fenek6665

PostWysłany: Wto Wrz 21, 2010 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A te dwie pozycje? Zna je ktoś? Polecacie?
http://www.podreczniki-gandalf.pl/b/chemia-dla-licealistow-kinetyka-i/
http://www.podreczniki-gandalf.pl/b/chemia-dla-licealistow-budowa-materii-w/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Podręczniki i edukacja Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: