| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 23:19 Temat postu: Krzysztof Pazdro |
|
|
| Krótko mówiąc, co myślcie o panu Pazdro? Które tytuły polecacie a które odradzacie? Szczególnie interesują mnie książki które napisał dla przygotowujących się do matury. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
wiktoria92

|
Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 12:39 Temat postu: |
|
|
| Jeśli chodzi o zbiór zadań z chemii to typy zadań kompletnie nie pokrywają się z tymi występującymi na maturze. Są zbyt zawiłe i brak tam typowo maturalnych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 23:11 Temat postu: |
|
|
Jak byłam w liceum to korzystałam tylko przez rok z tej książki, bo kompletnie mi nie podpasowała do moich przygotowań. Często się zdarzało, że zaglądałam do wszystkich innych oprócz tej, bo z zadaniami do matury nie ma zbyt wiele wspólnego. Osobiście polecam Vademecum z Operonu, który do każdego przedmiotu przygotował książkę podzieloną odpowiednio na działy, gdzie jest teoria, gotowe przykłady charakterystycznych, rozwiązanych zadań, do tego masz do samodzielnego rozwiązania i płytke z arkuszami maturalnymi. Jak przygotowywałam się do matury bardzo mi pomogły  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
swistunka

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 2:10 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Osobiście polecam Vademecum z Operonu, który do każdego przedmiotu przygotował książkę podzieloną odpowiednio na działy, gdzie jest teoria, gotowe przykłady charakterystycznych, rozwiązanych zadań, do tego masz do samodzielnego rozwiązania i płytke z arkuszami maturalnymi. |
Nie wiem jak Operon stoi z chemią, ale nie polecam tego wydawnictwa zdecydowanie jeśli chodzi o matmę, geografię i polski. Zakres materiału dostosowane do wytycznych operonowskich, a niekoniecznie maturalnych, no i dużo błędów nawet w arkuszach maturalnych. Ot  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bunia91

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 14:54 Temat postu: |
|
|
Z mtma nie do końca się zgodzę. Sama przygotowywałam się do matury z Vademecum z Operonu i byłam zadowolona z wyniku na maturze, a to zdecydowanie nie moja dziedzina nauki  _________________ "Ludzie giną na wszelaki sposób, wedle wszystkich kluczów, pod każdym pretekstem..." |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|