| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dropio1

|
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 14:13 Temat postu: Najlepsza książka o Janie Pawle II |
|
|
Jaka książka o Janie Pawle II jest Waszym zdaniem najciekawsza, najlepsza?
Chodzi tu każde pozycje związane z osobą Karola Wojtyły. Mogą być biografie, kazania, encykliki itp.
Czy warto coś wznowić?
Np. "Złote myśli Jana Pawła II" (Wydawnictwo Europa). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fenek6665

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 15:28 Temat postu: |
|
|
Podobała mi sięksiążka Karola Wojtyły "Wstańcie, chodzmy". Jest bardzo lekko napisana, ujawnia wiele szczegółów z życia przyszłego papieża. Polecam, bardzo sympatyczna książka  _________________ Jestem arogancki, i jestem z tego dumny. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcusso

|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 0:51 Temat postu: Świadectwo |
|
|
W sumie to temat możnaby rozbić na ulubioną książkę (czy szerzej: dzieło) Jana Pawła II i książkę o nim samym. Na mnie największe wrażenie zrobiło "Świadectwo" Stanisława Dziwisza. W dodatku, jako że lubię książki audio, miałem przyjemność posłuchać tej w mistrzowskim wykonaniu Krzysztofa Kolbergera & Piotra Adamczyka i jedno mogę o tym powiedzieć: słuchajcie! - naprawdę warto. Szkoda tylko że w Gandalfie wersji audio jak nie było tak nie ma, a rzeczone wydanie łatwiej znaleźć na Chomiku czy innym warezie niż w dobrym sklepie. _________________ www.NiepoprawneRadio.pl - darmowe audiobooki i nie tylko
www.poomoc.pl - pomagasz Pajacykowi? pomóż też siostrzanym akcjom |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|