Księgarnia Forum Księgarni Gandalf
Książki i nie tylko

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Najlepsza książka o Janie Pawle II

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Religia, filozofia, mitologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dropio1

PostWysłany: Wto Mar 08, 2011 14:13    Temat postu: Najlepsza książka o Janie Pawle II Odpowiedz z cytatem

Jaka książka o Janie Pawle II jest Waszym zdaniem najciekawsza, najlepsza?
Chodzi tu każde pozycje związane z osobą Karola Wojtyły. Mogą być biografie, kazania, encykliki itp.
Czy warto coś wznowić?
Np. "Złote myśli Jana Pawła II" (Wydawnictwo Europa).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fenek6665

PostWysłany: Pią Cze 17, 2011 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobała mi sięksiążka Karola Wojtyły "Wstańcie, chodzmy". Jest bardzo lekko napisana, ujawnia wiele szczegółów z życia przyszłego papieża. Polecam, bardzo sympatyczna książka Smile
Marcusso

PostWysłany: Sob Gru 03, 2011 0:51    Temat postu: Świadectwo Odpowiedz z cytatem

W sumie to temat możnaby rozbić na ulubioną książkę (czy szerzej: dzieło) Jana Pawła II i książkę o nim samym. Na mnie największe wrażenie zrobiło "Świadectwo" Stanisława Dziwisza. W dodatku, jako że lubię książki audio, miałem przyjemność posłuchać tej w mistrzowskim wykonaniu Krzysztofa Kolbergera & Piotra Adamczyka i jedno mogę o tym powiedzieć: słuchajcie! - naprawdę warto. Szkoda tylko że w Gandalfie wersji audio jak nie było tak nie ma, a rzeczone wydanie łatwiej znaleźć na Chomiku czy innym warezie niż w dobrym sklepie.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Księgarni Gandalf Strona Główna -> Religia, filozofia, mitologia Wszystkie czasy w strefie GMT
Strona 1 z 1

Skocz do: