| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:07 Temat postu: Pascal Brodnicki - Po prostu mi to ugotuj! |
|
|
Zauroczona programem kulinarnym tego młodego Francuza, nabyłam tą malutką książeczkę z jego przepisami. Wiedząc, że mogę się spodziewać w niej cudów i niestworzonych dań otworzyłam z ciekawością i... niewiele się pomyliłam. To raczej przepisy dla tych, którzy chcieliby poeksperymentować i mają za dużo kasy. Większość jest dosyć skomplikowana, a o części wymienionych składników nigdy nie słyszałam. Nawet tradycyjne dania są tu przedstawione w nowej wersji. Może i fajne, ale jak do tej pory nawet nie skorzystałam z żadnego przepisu z tej książki. _________________ Where was God when I needed a friend
Where was God when I came to an end
Where was God when I lost my mind
Where was God when I could not find |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:16 Temat postu: |
|
|
U Pascala w programach irytuje mnie to, ze co by nie robil, i tak zawsze to wsadzi do blendera ;p
U mnie w domu nie posiadamy ksiazki kulinarnej zadnego slynnego kuchcika. _________________
NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:18 Temat postu: |
|
|
a mi się podoba jak przekręca wyrazy lub nie moze się wysłowić
"ziupa będzie sie bulbotać" czyli będzie gotował zupę
"mieso z bika" ^^ oczywiście mięso z byka  _________________ Where was God when I needed a friend
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:21 Temat postu: |
|
|
To nic - offtopujac, mialem w moim miescie witac francuska delegacje - podczas proby wyuczonego tekstu moja nauczycielka nagle dostala ataku smiechu. Zamiast Witamy drogich panstwa, czy cos w ty stylu, wyszlo mi Witamy drogie swinie... Nie witalem pozniej  _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
Blacky9

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:23 Temat postu: |
|
|
to tak jak ryba i trucizna
przejrzałam tą książeczkę teraz i chyba jedynym normalnym przepisem jest kremz brokułów  _________________ Where was God when I needed a friend
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ney

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:45 Temat postu: |
|
|
Wystepowalem w skeczu po francusku i zamawialem tam rybe - strasznie sie pilnowalem ;p
W domu mam ciekawy segregator z przepisami swiata, byl chyba w Wyborczej, moze ktos kojarzy ? _________________
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|